HPK:n jo pitkään epätoivoiselta näyttänyt taistelu pudotuspelipaikasta sai torstaina jatkoa, kun joukkue haki maukkaan 3-2-voiton Turusta TPS:n kustannuksella.

Illasta erikoisen teki tapa, jolla joukkue käänsi vaikean pelin vasta päätöserässä. Turkulaisten kahden maalin johto kääntyi lopulta yllättävänkin heppoisesti.

– Kaksi erää lähdettiin surffailuun mukaan. Ja se näkyi aika selkeästi tulostaululla. Onneksi pelattiin sentään yksi erä hyvin – se riitti nyt voittoon, joukkueen maalilla torjunut Juuse Saros kiteytti SuomiKiekko-sivustolle.

HPK:n sankareita kirissä oli päätöserässä tehot 1+1 nakuttanut Teemu Rautiainen. Pienikokoinen hyökkääjä myönsi päätöserän tasonnoston olleen tärkeä.

– Ei oltu kahdessa ensimmäisessä erässä tarpeeksi huolellisia oman pelin kanssa. Annettiin liikaa kiekonmenetyksiä ja vastahyökkäyksiä, mistä TPS pääsi kääntämään peliä.

– Onneksi Juuse pelasi hyvin ja otti monta isoa koppia. Se antoi meille sauman voittaa, hyökkääjä jakoi kiitosta median edessä.

Voitosta huolimatta hämeenlinnalaisten tilanne on kaikkea muuta kuin helppo. HIFK:n otettua kolmen pisteen voiton Ilveksestä, säilyi ero seitsemässä pisteessä. HPK:lla on jäljellä vielä kolme peliä, kun HIFK pelaa vielä kahdesti.

Runkosarjan viimeinen peli on kutkuttavasti HPK-HIFK.

– Tässä ei ole enää oikeastaan hävittävää. Joten antaa palaa vaan. Siinä mielessä meidän kannalta helppo tilanne jatkaa, Saros kiteytti.

Ilari Isotalo, Turku
Twitter: @IlariIsotalo