KHL:n tämän kauden suurimpia epäonnistujia on eittämättä Avangard Omsk, jolle pudotuspelit jäivät haaveeksi.

Omskilaisseurassa on sekoiltu oikein urakalla: ensin Avangard jatkoi Petri Matikaisen päävalmentajasopimusta, joka osoittautuikin nopeasti virheliikkeeksi. Suomalaiskassari Teemu Lassila floppasi, sillä hänestä ei ollut tällä kertaa Omskin ykkösveskariksi.

Matikainen sai syyskuussa kenkää ja tilalle haalittiin Milos Riha. Lassila sai niin ikään lähtöpassit, kuten myös maalivahtivalmentaja Pasi Nurminen.

KHL:ssä monet vuodet valmentanut Riha ei kuitenkaan pystynyt Matikaista parempaan suoritukseen, vaan Omsk pelaa loppukauden hävettävällä tavalla ns. Toivon Cupissa, joka järjestetään nyt toisen kerran pudotuspeleistä pudonneille joukkueille.

Surkuhupaista on, että Rihalla on taskussa myös ensi kauden kattava pahvi. Kuten kommenteista ilmenee, sen Riha asetti myös ehdoksi, kun tuli Matikaisen tilalle.

– Jos sitä (jatkosopimusta) ei olisi ollut, en olisi allekirjoittanut sopimusta. Tein työni ja mielestäni se toi tulosta. Jos seura ajattelee toisin, niin se on sitten heidän päätöksensä. Minä en ole mihinkään lähdössä, Riha muotoilee Sovetski Sport -lehdelle ennen tiistain viimeistä runkosarjan ottelua.