Calgaryssa nähtiin perjantaina harvinainen ottelu, missä kaksi suomalaismaalivahtia otettiin samassa ottelussa vaihtoon. Ensin lähti Calgaryn Joni Ortio ja sen jälkeen Nashvillen Pekka Rinne. Etenkin Rinteelle vaihtoonotto toisessa ottelussa putkeen otti koville.

Rinne antoikin vaihtoon lähdettyään kyytiä lähes kaikelle mahdolliselle alkaen mailasta, luukun oveen ja maskiin. Molemmat suomalaisvahdit päästivät taakseen neljä maalia. Ortion korvasi Joey MacDonald ja Rinteen Carter Hutton.

Etenkin Rinteelle paluu kaukaloon pitkän tauon jälkeen on ollut vaikea. Kolme päivää aiemmin Rinne otettiin vaihtoon Edmontonissa kolmannessa erässä, silloin viiden maalin jälkeen. Yhteensä Rinne on päästänyt kolmessa viimeisessä startissaan 14 maalia 70 laukauksella.

– Hyvältä on tuntunut pelata, vaikka Edmontonissa oli heikko peli. Yllättävänkin hyvältä tuntunut, vaikka pitkä tauko on alla ja oli aika lyhyt se jääaika olympialaisten jälkeen ennen kuin aloin taas pelata. Eniten olen tyytyväinen siihen, että lonkka on kestänyt, Rinne totesi SuomiKiekko-sivustolle Vancouverissa keskiviikkona.

– Totta kai paljon on parannettavaa ja koko ajan huomaa jotakin asioita, missä pitää parantaa. Jotakin ajoitusjuttuja ja maskitilanteita, mitä tulee. Pelaaminen on kuitenkin niin eri asia, mitä treeneissä pystyy tekemään, Rinne jatkoi.

Selkeästi Rinteen piikkiin perjantaina meni kuitenkin vain yksi maali. Calgary sai 4-4-tasoitusmaalin juuri Rinteen avustuksella, kun kempeleläinen menetti kiekon maalintakana Lance Boumalle, jonka tarjoilusta Mikael Backlund sai laittaa kiekon tyhjiin.

Ortiolle neljä maalia meni vain kolmellatoista laukauksella. Ortio otettiin vaihtoon Nashvillen 4-3-johtomaalin jälkeen.

Nashville voitti ottelun lopulta lukemin 6-5.

Tommi Seppälä, Vancouver
Twitter: @TommiSeppala