NHL-debyyttinsä perjantaina Detroitin paidassa tehneelle Teemu Pulkkiselle lienee lisää otteluita luvassa. Pulkkisen joukkue tarpoo nimittäin todella tuskaisessa loukkaantumiskierteessä ja maanantaina se kutsui jälleen yhden pelaajan lisää farmista NHL:ään.

Viimeisin Red Wingsin riveistä tippunut on Justin Abdelkader, joka jätti sunnuntain ottelun Chicagossa kesken. Alavartalovammasta kärsivän Abdelkaderin kohtalo ratkeaa tiistaiaamuna paikallista aikaa. Samaan aikaan tehdään päätös Todd Bertuzzin pelaamisesta tiistain ottelussa.

Näiden lisäksi Red Wingsin menoa hidastaa useat muut vammat. Aivotärähdyksen saanut Darren Helm on ottanut toipumisessa takapakkia eikä ole palaamassa lähiaikoina. Helm ei ole pelannut maaliskuun 4. päivän jälkeen. Stephen Weiss kävi puolestaan aiemmin tyräoperaatiossa ja hänen tilannettaan joudutaan arvioimaan uudelleen. Paluu kaukaloon ei ole lähellä.

Danny Clearyn polvesta on poistettu nestettä kahdesti eikä mies ole harjoitellut viikkoihin, joten paluukaan ei ole lähellä. Joakim Anderssonilla on jalassaan hiusmurtuma, joka pitää pelaajan sivussa vielä ainakin viikon, luultavasti pidempäänkin. Tomas Jurcolla on puolestaan murtuma kylkiluussa ja hänen tilannettaan arvioidaan uudelleen ensi viikolla.

Seuran ykköstähti Pavel Datsjuk, joka kärsii polvivammasta, on ollut sivussa kaukaloista parisen viikkoa. Hänen tilannettaan arvioidaan seuraavan kerran 7-10 päivän sisällä. Lisäksi maalivahti Jonas Gustavssonin pelaaminen tiistaina Torontoa vastaan on epävarmaa.

Maanantaina Detroit kutsui farmijoukkue Grand Rapidsista Landon Ferraron ylös siltä varalta, että sunnuntaina loukkaantunut Abdelkader ei pysty pelaamaan. Ferraro ei ole pelannut urallaan yhtään NHL-ottelua. Detroitissa on pelannut tällä kaudella jo 32 kenttäpelaajaa.

Pulkkiselle joukkueen vamma kierre tietää lisää vastuuta. Perjantaina Pulkkinen sai peliaikaa reilut seitsemän ja sunnuntaina vajaat yhdeksän minuuttia.

Tommi Seppälä, Vancouver
Twitter: @TommiSeppala