Detroitin David Legwandille on luvassa pelikieltoa torstai-illan tapahtumien johdosta. Legwand istui jo avauserässä yhden jäähyn Pittsburghin tähtipelaajan Evgeni Malkinin kampituksesta, mutta varsinainen ylilyönti tapahtui kuitenkin kolmannen erän lopulla.

Vajaa neljä minuuttia ennen ottelun loppua, tilanteessa 4-4, ilman kypärää jäällä viillettänyt Legwand nimittäin keihästi pelin takana törkeästi odottamatta maalin edessä Malkinia, joka tuupertui jäähän. Vieressä ollut tuomari näki kaiken aitiopaikalta ja lähetti Legwandin suihkuun.

Paljon tyhmempään paikkaan ei Legwand olisi malttiaan voinut menettää. Detroit kuitenkin selvisi viiden minuutin ylivoimasta ja voitti ottelun lopulta Daniel Alfredssonin maalilla.

Viikonloppuna Legwandille lienee luvassa puhelu NHL:n kurinpitäjältä Brendan Shanahanilta, joka asettanee keskushyökkääjän hetkeksi jäähylle NHL-peleistä.

Detroitin päävalmentaja Mike Babcock tuskin silittelee Legwandin päätä, sillä Red Wingsiltä puuttui torstainakin peräti kymmenen vakiopelaajaa kokoonpanosta loukkaantumisten vuoksi. Nyt sivuun vedetään Legwand.