Leijonien olympiaturnaus päättyi pronssijuhliin, kun USA kaatoi lauantaina lukemin 5-0 (0-0, 2-0, 3-0).

Ottelun lukemat hieman mairittelevat suomalaisia, mutta nähtiinhän peleissä myös hienoja hyökkäyspään suorituksia.

USA oli jopa parempi avauserässä, mutta Leijonien kaksi osumaa toisen erän alkuun vain 11 sekunnin välein näytti suuntaa. Kolmannessa erässä USA turhautui, otti jäähyjä ja Suomi käytti tilanteet hyväkseen.

Turnaus päättyi upeaan pronssipeliin ja oli Teemu Selänteen, Sami Salon, Kimmo Timosen ja ehkä myös Olli Jokisen joutsenlaulu Leijona-paidassa. Varsinkin ”Leijona-kuninkaamme” johti joukkueetta USA:ta vastaan esimerkillään ja iski kaksi tärkeää maalia. Kiitokset näille Leijona-legendoille koko suomalaisen jääkiekkoyleisön puolesta

Katso Leijona-hyökkääjien arvosanat perusteluineen ylhäältä löytyvästä kuvagalleriasta!