Mikkelin Jukurit on ilmaissut tyytyväisyytensä uuteen liigalisenssijärjestelmään.

Liigan ja Mestiksen välillä pelatut karsintapelit lopetetaan, ja keväästä 2014 lähtien Mestiksestä on mahdollista nousta Liigaan lisenssipohjaisen järjestelmän kautta (uutinen).

– Se mahdollistaa Mestis-seuroille helpomman tien SM-liigaan, korostaa Mestiksen voittamista ja lisäksi Liiga on sitoutunut siihen, että liigaa voidaan laajentaa jopa 16 joukkueen sarjaksi, Jukurien puheenjohtaja Jukka Toivakka toteaa seuran tiedotteessa.

Jatkossa Mestiksen mestarilla on mahdollisuus keväällä hakea liigalisenssiä. Täyttäessään lisenssin ehdot ja sitoutuessaan ostamaan SM-liiga Oy:n osakkeen, saa seura liigapaikan yhden kauden siirtymäajan jälkeen.

– Siirtymäkausi mahdollistaa nousijalle realistisen mahdollisuuden rakentaa rauhassa kaikki pitkäjänteiseen liigassa pelaamiseen vaadittavat asiat kuntoon.

– Olosuhteet, organisaatio, yhteistyösopimukset sekä liigajoukkueen rakentaminen vaativat oman aikansa, ja muutamassa kuukaudessa tuon paketin rakentaminen olisi aika haasteellista, Toivakka

Jukurien tavoite on pelata SM-liigassa. Viime keväänä mikkeliläiset voittivat Mestis-mestaruuden ja pelasivat liigakarsinnoissa Ilvestä vastaan.