Jääkiekon SM-liiga Oy ja Suomen Jääkiekkoliitto ovat sopineet merkittävästä sarjajärjestelmäuudistuksesta, jonka kautta Liiga voi tulevaisuudessa laajentua kuuteentoista joukkueeseen.

Liiga ilmoitti asiasta tiedotteessa.

Viime vuosina Liigan ja Mestiksen välillä pelatut karsintapelit lopetetaan, ja keväästä 2014 lähtien Mestiksestä on mahdollista nousta Liigaan lisenssipohjaisen järjestelmän kautta. Muutoksen ensisijaisena tavoitteena on mahdollistaa sarja- ja seuratoiminnan pitkäjänteinen kehittäminen molemmilla sarjatasoilla.

Uuden päätöksen mukaan lisenssiä voi hakea Mestiksen voittaja.

Lisenssihakemukset käsittelee viisihenkinen lisenssitoimikunta, johon Liiga nimeää kolme ja liitto kaksi jäsentä. Liigan ja liiton päättävät elimet ovat sitoutuneet kunnioittamaan lisenssitoimikunnan päätöksiä.

Erikoista ratkaisussa oli kuitenkin se, että Liigaan nouseva joukkue pelaa vielä valinnan jälkeen yhden kauden Mestistä.

Samalla SM-liiga Oy tiedotti, että tämän kauden päätteeksi 14. joukkueen nostaminen Liigaan 2014-2015 voi olla mahdollista. Liiga ja Liitto ovat toistaiseksi voimassa olevan lisenssijärjestelmän lisäksi erikseen sopineet mahdollisen liigalisenssissä määritellyt kriteerit täyttävän joukkueen nostamisesta Liigaan.

Päätös nousevasta joukkueesta tehdään kuitenkin jo tammi-helmikuussa 2014.