Alkukaudesta niin liigaryhmässä, A-junioreissa kuin muutaman Mestis-keikankin pelaamaan ehtinyt Roni Viirlas on palannut mielellään Turkuun.

TUTO Hockeystä vauhtia hakeva nuori puolustaja kertoi vakituisen pelipaikan olevan enemmän kuin tervetullut asia levottomaan syksyyn.

SuomiKiekko-sivusto kävi jututtamassa nuorta puolustajaa Kupittaalla.

– Tulee hyvään saumaan tämä rupeama, tässä on menty aikalailla vähän siellä sun täällä. On pelattu välillä Raumalla ja välillä Lempäälässä. Pelipaikka on ollut sen takia koko ajan hieman epävarma, Viirlas pohti.

Turusta alun perin kotoisin oleva TPS-kasvatti ehti kiekkoilla uuden joukkueen mukana jo keskiviikkona, kun TUTO haki vierasvoiton Lempäälässä.

– Hyvä, että saa nyt olla ainakin toistaiseksi täällä. Avauspeli oli starttina ihan ok, mutta kyllä tässä on varaa parantaa vielä melkoisesti omaa tekemistä.

Omat tavoitteet ovat vielä maltilliset. Viime kevään pudotuspeleissä Lukon joukkueessa hyvään rooliin päässyt nuorukainen haluaa päästä ensimmäiseksi takaisin tutulle tasolleen.

– Ensisijainen tehtävä ja tavoite on saada oma peli kuosiin. Siihen malliin, missä se oli viime keväänä. Alkukausi on ollut kuitenkin enemmän ja vähämmän hankalaa.

Loppukausi Kupittaalla?

Vaikka sekä Viirlaksen että Eetu Kosken lainapestit ovat mallia toistaiseksi voimassa, on ainakin Kupittaan päässä vahva toive siitä, että kaksikko jatkaa loppukauden TUTOn riveissä.

Joukkueen päävalmentaja Ismo Lehkonen otti mielellään vastaan uudet naamat. Viirlas tuo alakertaan lähtökohtaisesti kiekollista osaamista.

– Turkulainen nuori, joka tuo varmasti sellaista positiivista karheutta joukkueeseen. Niin pelillisesti kuin verbaalisellakin puolella, valmentaja ennusti.

Lukko-pakki on jo vähällä ajalla vakuuttanut asenteellaan vaativan käskijän.

– Mitä on lyhyen aikaa nähnyt, niin hirveä vimma on tulla huippu-urheilijaksi. Se on hyvä asia, Lehkonen tiivisti.

Ilari Isotalo, Turku
Twitter: @IlariIsotalo