TOP 5: Liigan parhaat laiturit

© Kuva: Juha Tamminen

Kiekkoministerit käyvät läpi ennen kauden alkua Liigan joukkueiden lisäksi myös sarjan parhaita pelaajia.

Nyt vuorossa ovat liigan parhaat laiturit. Tarjolla on mielenkiintoisia paluumuuttajia sekä tukku täysin Liigassa uusia naamoja.

Pelaajat on rankattu niin viime vuosien kuin tuoreiden näyttöjen perusteella sekä sen mukaan, millaista odotusarvoa pelaajan kohdalle voidaan asettaa tulevan kauden suhteen.

Molemmat ministerit Ilari Savonen ja Ilari Isotalo ovat koonneet omat listansa. Ne tässä:

Isotalo:

5. Niklas Hagman, Ässät

– Nimekäs paluumuuttaja, jonka arvoa ei voi laskea pelkästään pistepörssiä katsomalla. Tärkeä johtohahmo porilaisryhmässä, joka tulee nauttimaan isoa roolia Ässien hyökkäyksessä.

4. Teuvo Teräväinen, Jokerit

– Huippulupaus, jonka viime kausi Liigassa oli kaikkea muuta kuin helppo. Monipuolinen hyökkääjä, pystyy pelaamaan sekä laidalla että keskellä. Teräväiseltä odotetaan tulevalla kaudella yhä isompaa roolia Jokereissa.

3. Ivan Huml, Kärpät

– Kärppien hyökkäyspelin aivot. Tshekkiläislaituri on näyttänyt viime vuosien aikana olevansa Liigan kärkihyökkääjiä. Loistava lukemaan peliä.

2. Tony Salmelainen, HIFK

– Toinen kova paluumuuttaja. Salmelainen on pelannut viime kaudet suomalaisittain hieman piilossa Sveitsin liigassa. Monipuolinen hyökkääjä, joka muistetaan Liigasta kahdeksan vuoden takaa.

1. Janne Lahti, Jokerit

– Liigaan paluun tekevä Lahti on lähtökohtaisesti todella iso nimi Jokereihin. Ikäisekseen kokeneelta laiturilta odotetaan paljon ja rooli tulee olemaan sen mukainen. Alati vaarallinen hyökkääjä.

Savonen:

5. Toni Koivisto, Lukko

– Koivisto on mielenkiintoinen paluumuuttaja kotimaiseen ykkössarjaamme. Edelleen nopea, taitava ja maaliahne laituri, josta on varmasti paljon iloa Lukolle tulevalla kaudella. Mikäli vain Raumalla homma kulkee, tulee olemaan korkealla pistepörssin puolella.

4. Pekka Jormakka, Tappara

– EHT-tasolla debyytin viime kaudella tehnyt ja viimeisten joukossa MM-kisajoukkueesta tippunut Jormakka on kova hankinta Tapparalta. Pystyy olemaan vielä tehokkaampi ja iskemään vielä enemmän maaleja, mitä viime kaudella nähtiin. Nousee isoon rooliin Tapparassa ja samalla nimi keikkuu korkealla eri pörsseissä.

3. Niklas Hagman, Ässät

– Hagman oli iso hankinta Ässiltä, joka menetti hyökkäyksestään muun muassa Veli-Matti Savinaisen KHL:n puolelle. Hagmanilta odotetaan tehojen lisäksi johtajuutta ja esimerkin näyttöä. Sitä nyt on varmasti luvassa, mutta täyttyvätkö kaikki odotukset? Se on iso kysymysmerkki. Taitoa ja kapasiittettia löytyy Liigan kärkilaitureiden joukkoon.

2. Jani Tuppurainen, JYP

– Pienen mutkan KHL:n puolella käynyt Tuppurainen palasi pitkällä sopimuksella Suomeen ja JYPin riveihin. On isossa roolissa hurrikaaniryhmän puolella, nimenomaan tuloksen teon saralla. Tuppuraisen pelityyli sopii paremmin Liigaan, jossa hyökätään nopeasti ja suoraviivaisesti. Tekee tuhoa, se on varma.

1. Steve Moses, Jokerit

– Loistavan viime kauden Jokereissa vetäneen Mosesin urakka loppui turhan aikaisin olkapäävammaan. On kuitenkin toipunut siitä ja nyt mennään taas. Isossa roolissa Jokereiden maalinteon saralla. Sarjan parhaita maalintekijöitä ja verkot heiluvat varmasti myös tällä kaudella.

Pysy mukana Liigan kulussa! Seuraa Twitterissä käyttäjiä @ilarisavonen ja @ilariisotalo sekä hastagia #Liiga.