Viime kaudella Tapparassa loistavaan kevään pelannut Jarno Koskiranta tarttui kesällä isoon haasteeseen, kun tutun ympyrät vaihtuivat idän ihmeelliseen kulttuuriin.

SuomiKiekko-sivusto tapasi Tampereelta Sibir Novosibirskiin siirtyneen keskushyökkääjän KHL-kauden alla.

– Siinähän se, päivät menee eteenpäin ja homma etenee. Ihan hyvin on lähtenyt – kausi lähestyy koko ajan, Koskiranta kertaili alkuaan uudessa ympäristössä.

Vaikka totuttelu on kaukalon puolella vielä selkeästi kesken, kertoi Leijonistakin tuttu hyökkääjä viihtyneen Siperiassa.

– Kuukauden on uudessa kaupungissakin ehtinyt olemaan. Eikä sekään huonolta tunnu, ihan kiva paikalta se vaikuttaa.

Sibirin kakkosketjussa pelannut Koskiranta kertoi KHL:n ja SM-liigan eron olevan monessa mielessä merkittävä.

– Onhan siinä taktisia eroja varsinkin joukkueiden pelityylissä. Suurin ero selviää varmaan vasta kauden päästyä liikeelle, mutta kyllä siinä nyt jo jotain on huomannut.

Leijona-paidasta hyvä testi

Sotshin olympiajoukkueen ehdokaslistaan nimetty Koskirannan seuraava haaste on Leijonien puolella.

Hyökkääjä nimettiin tuoreeseen Tshekin EHT-turnaukseen matkaavaan nippuun.

– Hieno juttu päästä taas maajoukkueen mukaan. Näkee tuttuja naamoja ja pääsee taas antamaan näyttöjä Leijona-paidassa. Kyllä se aina ihan kiva lisä on.

Vaikka oma tuntuma pelistä on vielä alkusyksyn tapaan hakemista, näki viime MM-kisoissakin esiintynyt Koskiranta tulevan maajoukkueturnauksen palvelevan myös alkavaa KHL-kautta.

– Se on kovatasoinen turnaus, sen avulla saa itsekin vähän testattua, missä oikeasti mennään tällä hetkellä. Parasta saa laittaa taas pöytään.

Ilari Isotalo, Forssa
Twitter: @IlariIsotalo