Kaksi ensimmäistä otteluaan European Trophyssa hävinnyt HIFK kohtaa Tikkurilassa perjantaina ja lauantaina sveitsiläisjoukkueet ZSC Lionsin sekä EV Zugin.

HIFK starttasi taipaleensa European Trophynsa tappioilla ruotsalaisille Färjestadille ja Frölundalle. Petopaitoihin täksi kaudeksi siirtynyt kanadalaishyökkääjä Rico Fata odottaa HIFK:lta parempaa peliä.

– Olemme analysoineet virheemme, emmekä ole aiemmin pelanneet tarpeeksi viisaasti. Huomenna odotan joukkueelta lisää, Fata kertoo SuomiKiekko-sivustolle.

Ennen siirtoaan Helsinkiin, pelasi Fata viisi vuotta Sveitsin Nationalliga A:ssa edustaen EHC Bieliä ja HC Servette Geneveä. Hän siis tuntee sveitsiläisen jääkiekon erittäin hyvin ja tietää, mitä perjantaina ja lauantaina odottaa.

– Lionsin päävalmentaja Marc Crawford on taktisesti hyvä valmentaja, jolla on kasassa on hyvä joukkue. Haluamme kuitenkin näyttää heille, että suomalainen jääkiekko on parempaa, Fata nauraa.

– Siitä tulee kivaa. Tunnen molemmat joukkueet hyvin edelleen ja siksi on kiva kohdata heidät taas, Fata jatkaa.

HIFK kohtaa perjantaina Tikkurilan Valtti Arenalla ZSC Lionsin. Lauantaina samalla areenalla vastaan asettuu EV Zug. Molemmat ottelut starttaavat klo 18.30.