Ilveksen uusi pääomistaja Marko Sjöblom saapuu Tampereelle kovin odotuksin. 42-vuotias kiekkomies asetti seuralle kovat tavoitteet.

– Tapasin itse asiassa Tumpin (Tuomas Tuokkola) ja Masin (Marjamäki) jo eilen ja keskustelin heidän kanssaan. Tänään aamulla tapasin sitten lopun joukkueen. Jos viestini heille voisi jotenkin kiteyttää, niin se olisi uskon luominen yhteiseen projektiimme, joka kulkee nimellä ”Viiri viidessä vuodessa”, Sjöblom tiivisti seuran sivuilla.

Tuore johtaja kertoo lähtevänsä pestiin kuitenkin jalat maassa -asenteella.

– Muistutin siitä, että meidän pitää olla realisteja. Isokin laiva kääntyy, mutta se ottaa oman aikansa. Meidän ei pidä nostaa tavoitteita liian korkealle liian nopeasti.

– Kerroin, että me pyrimme lyhyemmällä aikavälillä saamaan taloushallinnan kautta talouspuolen kuntoon ja että pelaajien pitää keskittyä omaan tekemiseensä ja uskoa myös meidän yhteiseen projektiimme. Uskon, että moni pelaaja haluaa olla mukana kun tämä projekti huipentuu, tiivistää Sjöblom.

Itseään Ilves-faniksi tituuleeraava bisnesmies kertoo olevansa myös mukana seuran päivittäisessä operatiivisessa toiminnassa.

– Tietysti oma vahvuuteni on taloushallinnan puolella ja etenkin tälläisessä muutosjohtamisessa, minkälaisessa tilassa koko jääkiekko nyt on. Olen ollut ennen vastaavissa tilanteissa teknologia- ja finanssialoilla, jotka ovat johtuneet esimerkiksi teknologian kehityksestä tai lainsäädännön muutoksista ja niissä on samanlaisia lainalaisuuksia kuin jääkiekossa, joka on suuressa murroksessa Suomessa juuri nyt.

– Lisäksi tulen laittamaan itseni likoon joka puolella seuran toimintaa, mutta toki ymmärrän etten voi lähteä puuttumaan esimerkiksi joukkueen valmennukseen, mutta taustani pohjalta uskon tietäväni paljon esimerkiksi joukkuehengen rakentamisesta.