Tuukka Rask: ”Kukaan ei varmaan odottanut tätä”

© Kuva: Getty Images

Chicago ja Boston mässäilivät maaleilla Stanley Cupin neljännessä finaaliottelussa. Chicago otti voiton jatkoajalla maalein 6-5 ja tasoitti samalla otteluvoitot.

Ensimmäisessä erässä maalit tekivät alivoimalla vierasjoukkue Blackhawksin Michal Handzus ja ylivoimalla kotijoukkueen Rich Peverley.

Toisessa erässä nähtiin viisi maalia, joista Chicagon Jonathan Toews ja Patrick Kane tekivät kaksi ensimmäistä ennen erän puoliväliä. Bostonin Milan Lucicin kavennus tulin reilut viisi minuuttia ennen erän loppua, mitä seurasi alle minuutin päästä vieraiden Marcus Krugerin vastaus 2 vs 1 -hyökkäyksestä. Patrice Bergeron iski Bostonin kuitenkin vielä ylivoimalla takaisin maalin päähän erän kahdeksannellatoista minuutilla.

Kolmannessa erässä Bergeron jatkoi siitä, mihin edellisen lopussa jäi, ja tasoitti pelin noin kaksi minuuttia erän alusta tarkkalla rannelauksella läheltä b-pistettä. Blackhawks-tähtilaituri Patrick Sharp osui ylivoimalla kahdennellatoista minuutilla, mutta alle minuutissa Johnny Boychuk onnistui tasoittamaan pelin ja vei sen jatkoerään.

Ratkaisumaalin lämäsi kymmennen minuutin jälkeen Hawks-puolustaja Brent Seabrook läheltä siniviivaa.

– Se oli iso matsi. Oli mukava saada muutama Tuukan [Rask] ohi, Seabrook myhäili nhl.comin mukaan.

Maalivahdit jäivät alle 90 prosentin

Maalivahdeille ottelu oli totisesti vaikea. Raskia päin lensi 47 laukausta, joita hän torjui 87,2 prosentin varmuudella. Corey Crawford puolestaan sai torjuttavakseen 33 laukausta (torjuntaprosentti 84,8%).

– Kukaan ei varmaan odottanut tätä ennen peliä, mutta he ovat hyvä hyökkäävä joukkue, Rask sanoi.

– Jos heille antaa maaleja, sitten tietenkin itsekin on avattava peliään ja alettava hyökkäämään. Jos tässä pelissä voi nähdä positiivista, se on se, että me teimme viisi maalia.

Bruins-valmentaja Claude Julien oli ottelun jälkeen jokseenkin pettynyt omiensa peliin ottelun tiukkuudesta huolimatta.

– Minusta me emme pelanneet parasta peliämme tänä iltana. Siihen oli monia syitä; minusta tekemämme päätökset eivät olleet aina hyviä, me emme liikuttaneet kiekkoa yhtä hyvin kuin aiemmin.

– Peli oli vaikea meille. He [Chicago] aloittivat kovaa ja pelasivat erittäin hyvin ja he olivat jostain syystä jälleen niskan päällä ensimmäisen puoliskon peliä.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.