Vuonna 2014 järjestettävät Sotshin olympialaiset ovat pyörineet tiukasti puheenaiheena, sillä NHL-pelaajien osallistuminen kyseiseen turnaukseen on vielä epävarmaa.

Slovakian luottopelaajiin kansainvälisellä tasolla kuuluva Florida Panthersin hyökkääjä Tomas Kopecky toivoo asiaan liittyen vain yhtä päätöstä.

– Kaikkien liigojen pelaajien pitäisi pystyä pelaamaan olympialaisissa. Siinä turnauksessa on kuitenkin kyse siitä, että parhaat pelaajat pelaavat reilulla hengellä toisiaan vastaan. Toivottavasti yhteisymmärrys löytyy ja kaikki saavat kokea hienon turnauksen, Kopecky uskoo.

– En näe syytä miksei yhteisymmärrys voisi löytyä. Tietenkin liiga jäisi muutaman viikon ajaksi tauolle, mutta olympialaisissa pelaaminen on kuitenkin kaikkien unelma, slovakkilaituri jatkaa.

Olympialaiset ovat jo tässä vaiheessa iso odotuksen aihe.

– Se on mahtava, suorastaan erityinen tunne edustaa kotimaata olympialaisissa. Olen kuullut myös sen, että kaikki Venäjällä on jo hyvässä kunnossa ja valmiina, joten siitä tulisi varmasti hieno kokemus kaikille, Kopecky tuumailee.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen