Leijonille avausottelunsa niukasti hävinnyt Saksa piti yhtä MM-kisojen suurta ennakkosuosikkia Venäjää pitkään ahtaalla.

Viime kevään maailmanmestarilla oli vaikeuksia pelin sisällä, mutta yksi mies nousi ylitse muiden. Ilja Kovaltshuk iski hattutempun ja johdatti joukkueensa lopulta voittoon lukemin 4-1.

– Ei ollut mikään yksinkertainen ja helppo peli meille, vaikka osasimme odottaakin sitä. Olimme kuitenkin valmiina haasteeseen ja saimme sen tuloksen tästä irti, mitä haimme. Joten siihen voi totta kai olla tyytyväinen, Venäjän päävalmentaja Zinetula Biljaletdinov pohti pelin jälkeen.

– Olen samaa mieltä pelin luonteesta ja osasimme myös odottaa juuri tällaista vaikeaa peliä. Venäjä oli tyly ja käytti paikkansa tehokkaasti hyväkseen. Erityisesti numero 71, Saksan luotsi Pat Cortina tuumasi viitaten kolmea maalia iskeneeseen Kovaltshukiin.

– Pelasimme hyvin ja meillä oli mahdollisuuksia saada tästä pelistä mukaan pisteitä. Ehkä olisimme ansainneet vähän toisenlaiset lukemat kuin 4-1, Cortina jatkoi.

Saksa on nyt pitänyt tiukoilla nyt niin Venäjää kuin Suomea. Silti mukaan näistä otteluista on tarttunut vain yksi piste.

– Kaksi ensimmäistä peliämme täällä ovat sujuneet kohtalaisesti. Nyt pitää vain varmistaa se, että pysymme oikealla tiellä ja saamme pisteitä mukaan seuraavista otteluistamme.

– Yksinkertaisesti pitää vain jatkaa taistelua ja kamppailua. Meillä on ollut mahdollisuuksia, koska olemme noudattaneet tuota reseptiä. Toivottavasti teemme sitä myös jatkossa, Saksan päävalmentaja Cortina kertasi katsoen jo tulevaan.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen