Jopa lohkovoittoa kohti tällä hetkellä menossa oleva USA saa kaksi uutta vahvistusta joukkueeseensa, kuten aiemmin uutisoimme (lue lisää täältä ja täältä).

Jo Suomeen saapunut Alex Galchenyuk oli mukana sunnuntain Saksa-ottelun alkulämmittelyssä, mutta ei vielä pelannut. Toinen vahvistus T.J. Oshie puolestaan saapuu myöhemmin maahan.

Heidän tulonsa sopii mainiosti joukkueen päävalmentajalle Joe Saccolle.

– Alex on vähän nuorempi, joka pelasi hienon ensimmäisen vuoden NHL:ssä Montrealin riveissä. Hänellä on nyt kokemusta NHL:stä sekä kansainväliseltä tasolta nuorten MM-kisoista. T.J. on jo melkeinpä veteraani, iältään erittäin kokenut pelaaja. Hän tuo energiaa, pelaa kovaa, tekee töitä ja pystyy pääsemään vastustajan ihon alle, Sacco kertaili.

– Tuollaisia pelaajia sitä haluaakin joukkueeseen mukaan. Molemmat ovat hyviä lisiä joukkueeseemme, Sacco näkee.

Kaksikosta ainakin Galchenyuk on mukana, kun USA:lla on mahdollisuus varmistaa lohkovoitto tiistaina ottelussa Slovakiaa vastaan.

Tilanne onkin hyvä jenkeille.

– Voimme nyt määrittää oman kohtalomme. Meillä on mahdollisuus ottaa ykkössija tästä haltuun, mikä riippuu vahvasti siitä, miten pelaamme. Se on tietenkin hieno tilanne, päävalmentaja Sacco näkee.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen