TUTO Hockey otti perjantaina tärkeän voiton, kun joukkue kukisti Peliitat tiukassa kamppailussa lopulta lukemin 2-1.

Jatkoerässä kotijoukkueen sankariksi nousi yllättävä taho, kun nelosketjun laituri Anrei Hakulinen taituroi voitto-osuman vanhanaikaisella.

– Sain kiekon ja se pomppi hyvin itselleni. Minulla oli hyvä vauhti ja (Rasmus) Rinne odotti laukausta. Kiersinkin takatolpalle ja pääsin iskemään sisään. Hieno fiilis, Hakulinen kertaili SuomiKiekko-sivustolle maaliaan.

Maali oli läpi kevään energisesti pelanneelle nuorukaiselle maistuva.

– Ehdottomasti. Urani isoin maali tähän mennessä, TUTO-kasvatti myönsi.

”Kaikki odottivat sarjan menevän 4-0 meille”

Perjantain voitto oli turkulaisille vasta ensimmäinen kotivoitto Peliitat-sarjassa. Hakulinen myönsi heinolalaisten päässeen yllättämään.

– Kaikki odottivat varmaan tämän sarjan menevän 4-0 meille. Peliitat on pelannut kuitenkin hyvin ja varsinkin puolustanut tiiviisti.

– Kahden harmittavan kotitappion jälkeen tämä oli kyllä todella tärkeä voitto.

Erityisesti Kupittaalla turkulaiset ovat olleet vaikeuksissa pahastikin tiiviisti puolustavan vastustajan kanssa. Vieraissa peli on kuitenkin kulkenut eri malliin.

– Onhan se vähän helpompi pelata, kun vastustajan sinisellä ei odota koko aikaa viisi ukkoa rivissä, hyökkääjä naurahti.

Joukkueet kohtaavat seuraavaksi jo lauantai-iltana. Silloin TUTOlla on mahdollisuus ensimmäistä kertaa laittaa sarja poikki.

– Hyvä valmistautuminen ja kohti Heinolaa, Hakulinen tiivisti.

Ilari Isotalo (@IlariIsotalo), Turku