Vakuuttava turnaus Leijonilta – ”Todella monta onnistujaa”

© Kuva: Juha Tamminen

Kiekkoministerit Ilari Savonen ja Ilari Isotalo vetävät kysymysten kautta yhteen Suomen otteet Ruotsin EHT-turnauksen osalta.

Turnausvoittohan se sieltä Leijonille tuli. Oliko se ansaittu?

Ilari Savonen: Leijonien nippu oli turnauksen paras joukkue. Lähemmäs täydellinen suoritus jäi yhtä Venäjä-ottelun erää vajaaksi. Pelillisesti nappisuoritus, monta positiivista onnistujaa ja hieno valmistava turnaus kokonaisuudessa kevään MM-kisoja ajatellen.

Ilari Isotalo: Malmön EHT-turnaus jätti paljon positiivista Jukka Jalosen ryhmälle. Kääntelee mennyttä viikkoa miten tahansa, on tulos täysin ansaittu.

Venäjä ja Tshekki olivat turnauksessa ailahtelevia, Ruotsi puolestaan löysä ja äärimmäisen heikko. Kokonaisuutena Leijona-ryhmä oli kisojen tasaisin ja ylivoimaisesti parhaiten esiintynyt joukkue.

Ketkä pelaajista olivat Leijonien osalta niitä parhaita suorittajia?

Savonen: Molemmat maalivahdit olivat mainiota. Atte Engren ja Juha Metsola ovat jatkumoa Suomen laadukkaiden maalivahtien joukkoa. Puolustuksessa monelta tutulta maajoukkuekasvolta nähtiin varmaa suorittamista ja erityisesti Ville Lajusen otteet ilahduttivat.

Hyökkäyksessä Juha-Pekka Hytönen oli mainio. Tasainen ja vahva turnaus häneltä. Myös Juhamatti Aaltonen näytti sen, miksi hän on ehdottomasti MM-kisoihin kuuluva pelaaja.

Isotalo: Savonen nosti hyviä nimiä esille. Hytösen vahvan ketjun lisäksi SM-liiganimet Marko Anttila ja Veli-Matti Savinainen pitää nostaa esille. Vaikkeivät kisapaikat välttämättä ole realismia, olivat molemmat positiivisesti esillä läpi turnauksen.

Ketkä tämän turnauksen joukkuueesta ovat vahvoja MM-kisaehdokkaita?

Savonen: Puolustuksessa Mikko Mäenpää, Juuso Hietanen, Ossi Väänänen, Lasse Kukkonen ja tuoreimpana nimenä Lajunen. Atte Ohtamaan kohdalla kevään 2014 MM-kisat ovat hyvin todennäköiset, jos kehitys jatkuu samanlaisena.

Hyökkäyksessä Aaltonen, Hytönen, Oskar Osala, Sakari Salminen ovat tiukasti kiinni kisapaikoissa. Lähinnä yllätyn elleivät kaikki ole keväällä mukana.

Isotalo: Jalonen totesi MTV3 Max Sport 1:sen haastettelussa tästä joukkueesta monen pelaajan olevan mahdollisesti kevään kisoissa. Ja hyvä niin, tästä ryhmästä löytyi todella monta onnistujaa.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.