Keskiviikkona liiga jatkuu Jyväskylässä mielenkiintoiselle hegemoniakohtaamisella, kun rakkaat viholliset JYP ja KalPa iskevät yhteen vuoden 2013 ensimmäisellä kierroksella.

JYP-valmentaja Ari-Pekka Siekkinen odottelee syystäkin tunteikasta ja tasokasta ottelua.

– KalPa on pelannut hyvin. He ovat hyvin liikkuva ja kiekkoa liikuttava joukkue. Meidän täytyy saada oma liike kohdalleen ja pyrkiä pelaamaan omilla vahvuuksillamme, Siekkinen paalutti seuran sivuilla.

– Se on selvää, että jos pelaa KalPaa vastaan eikä itse liiku, niin silloin tulee noutaja.

KalPa on esiintynyt viime kierroksilla edukseen. Tämän myös jyväskyläläisryhmä tiedostaa hyvin.

– Uskon kyllä siihen, että KalPa paikallisvastustajana taatusti herättää meidät taistelemaan, vaikkei tässä missään vaiheessa taisteluilmeen puuttumisesta olekaan ollut kysymys.

– Vastaan tulee hyvässä letkussa oleva joukkue. KalPa on meille hyvä mittari nähdä missä itse tällä hetkellä menemme, JYP-käskijä lisää.

KalPa on ollut kauden aikaisemmissa otteluissa niukasti niskan päällä. Kolmesta väännöstä kaksi on päättynyt kuopiolaisten eduksi.

– Järjestäänhän nämä pelit ratkeavat siihen kuinka hyvin pystyt puolustamaan ja miten tiiviisti pystyt pelaamaan viisikkopeliä, Siekkinen pohti ja jatkoi.

– Toinen asia on varmasti erikoistilannepelaaminen, joka tulee olemaan isossa roolissa. Kevättä kohti kun mennään, niin kaikki joukkueet alkavat tiivistämään peliään. Tilanteet ja maalit rupeavat olemaan tiukemmassa ja siihen meidänkin täytyy pyrkiä.