Bluesin 18-vuotias puolustaja Niklas Tikkinen on esiintynyt edukseen espoolaisjoukkueen viimeisimmissä peleissä.

Tiistain Jokerit-ottelussa Tikkinen puolusti ykköspakkiparissa yhdessä Joonas Jalvannin kanssa. Parivaljakko oli Bluesin puolustuksen parhaimmistoa 5-2 lukemin päättyneestä voitto-ottelussa.

– Tikkinen pelasi toisen hyvän pelin peräkkäin, Bluesin apuvalmentaja Mikko Saarinen kehaisi.

– Kova pelipokeri on ollut kaverilla.

Bluesilla on kuitenkin positiivinen ongelma käsillään. Joukkueella on tällä hetkellä yhdeksän tervettä puolustajaa, joista jokaisella on kapasiteettia pelata liigan puolella.

Mutta samalla hyviä otteita esittävää nuorta Tikkistä on hankala sivuuttaa.

– Kyllähän se näin on. Aina pitää valita paras mahdollinen joukkue jalkeille, niin kyllähän tuollaisilla esityksillä hän ehdottomasti paikan ansaitsee. Vaikeahan häntä on siitä sivuun laittaa. Tietysti yhdeksän tervettä pakkia on iso haaste, Saarinen kertaili.

– Pitää olla kaukaa viisas. Voi tulla se päivä vastaan, kun jotain sattuu, niin on hyvä pitää kaikki tavallaan pelissä mukana. Siksi sellaista rotaatiota pitäisi löytää.

Luottoa löytyy

Positiiviseksi tilanteen tekee se, että espoolaisleirissä luottoa löytyy hyvin jokaiseen pelipaikasta kilpailevaan puolustajaan.

– Tosi hyvä tilanne on. Nyt jokainen on näyttänyt sen, että kuka tahansa siellä on, ei joukkueen suoritus siitä isosti heilahda. Se on se hyvä asia.

– Tietysti jokainen haluaisi varmasti pelata maksimaalisen määrän ja jokaiselle pelaajalle sen soisi, mutta kyllähän tässä joukkueen ehdoilla mennään, Saarinen valoittaa.

Tilanteessa edes kokeneemmat puolustajat eivät ole turvassa. Siitä osoituksena 32-vuotias Henri Laurila seurasi Jokerit-ottelua terveenä katsomon puolelta.

– Kaikki on mahdollista. Kyllä me yritämme olla tässä moniulotteisia ja nähdä hieman pidemmälle kuin seuraavaan peliin, mutta toisaalta se seuraava on kuitenkin aina se kaikista tärkein, puolustajien peluutuksesta vastaava Saarinen pohdiskelee.

Ilari Savonen (@ilarisavonen), Helsinki