Neljä ottelua tähän mennessä KalPan SM-liigajoukkueen mukana pelannut Kasperi Kapanen kerää kovasti kehuja suorituksistaan.

Lauantaina Oulussa kilpipaitojen kapteenin Sami Kapasen poika Kasperi lukeutui ehdottomasti joukkueensa parhaimpien pelaajien joukkoon.

– Uskalsi pelata vahvuuksillaan. Hän on hyvä luistelija ja uskaltaa haastaa vastustajia. Mielestäni tuo oli todella kypsä suoritus nuorelta mieheltä, KalPan apuvalmentaja Sami Hirvonen kehaisi.

Omiin suorituksiinsa vasta 16-vuotias laituri on myös tyytyväinen.

– Sain erittäin hyvää palautetta tuosta pelistä. Harmittaa vain tietenkin se, että näissä peleistä, missä olen ollut mukana, ollaan hävitty kolme, nuorempi Kapanen kertasi SuomiKiekko-sivustolle.

Hyvistä otteista osoituksena nuori hyökkääjä oli mukana hakemassa tasoitusta lauantain Kärpät-ottelun loppuhetkellä.

– Tykkään siitä, että saan luottoa. Se on hieno asia jääkiekossa.

Vahvat henkilökohtaiset otteet saivat palkinnon kolmannessa erässä tulleen maalin myötä. Rankkarin sisään tyylikkäästi lyöneen pojan suorituksesta isä-Kapanen oli myös ylpeä.

– Tuntui hyvältä itsellekin tietysti, että sai olla samaan aikaan kokoonpanossa ja todistaa ensimmäistä maalia. Pistää rankkarin tuollaisessa tilanteessa, jossa yleisö viheltää ja buuaa. Se on painetilanne, mutta hän ollut hyvä noissa rankkareissa viime vuosina. Nauttii noista hetkistä, joukkueen kapteeni kertasi.

Jatkon suhteen nuorempi Kapanen on rauhallisella mielellä.

– Kovaa harjoittelua ja pelaa samalla hyvin. Jos tulee kutsua liigajoukkueen mukaan, niin se on hienoa. Jos saa ihan vakituisen pelipaikan, niin sehän on tietysti mainiota.

Ilari Savonen (@ilarisavonen), Oulu