Alkukauden pelaamatta ollut Lasse Korhonen alkaa saada kiinni jälleen pelirytmistä. TUTO-pakki kertoi viihtyneensä Mestis-vauhdissa.

SM-liigassa Lukkoa, HIFK:ta ja Tapparaa edustamaan ehtinyt puolustaja kertoi SuomiKiekko-sivustolle myös vireen olevan löytymässä.

– Se tuntuu peli peliltä paremmalta. Olenhan itse poikia jäljessä yli 30 peliä, mutta yritän sijoittumalla ja rauhallisuudella tulla siihen mukaan. Ihan tyytyväinen olen kyllä, annan pluspuoleisen merkinnän itselleni, puolustaja pohti.

Viimeksi kaudella 2004-05 kokonaisen kauden Mestistä pelannut kiekollisesti taitava pakki kertoi sarjan tason olevan todella kilpailullinen.

– Olen yllättynyt. Viimeksi kun pelasin Salamoissa, joukkueessa oli enemmän vanhoja äijiä. Nyt on nuoria kundeja ja vauhtia riittää. Olen ollut kyllä positiivisesti yllättynyt sarjan tasosta.

Slovakiassa kiekollista taitoa, Tanskassa suoraviivaisuutta

Korhosen viime kausi oli mielenkiintoinen. Syksy alkoi Slovakiassa, mutta päättyi Tanskassa.

– Slovakiassa oli pelin taso hyvää ja vauhdikasta. Siellä vain oli lähes jokaisella joukkueella vaikeuksia rahan kanssa. Sitä joutui pyytelemään ja ruinaamaan, puolustaja muisteli.

Seura vaihtuikin vuodenvaihteen tienoilla ja Slovakian taiturimainen kiekko muuttui Tanskan suoraviivaiseen pelityyliin.

– Tanskassa oli niin paljon jenkkejä, että siellä peli meni päätyyn heittämiseksi. Tykkäsivät rummuttaa jopa silloin, kun ei tarvitse rummuttaa.

– Kokonaisuutena oli kyllä moninainen vuosi. Hienoja ja erilaisia kokemuksia olivat molemmat.

Taktinen pelityyli maistuu

Mestiksen taso on viime aikoina nostanut selvästi tasoaan. Korhonen näkee tason kansainvälisestikin kohtuullisen kilpailukykyisenä.

– Sanoisin, että ainakin Tanskan sarjaa ollaan edellä, täältä löytyy kiekollista peliä enemmän. Slovakian kanssa ollaan melko tasoissa. Siellä on se kolmesta neljään todella kovaa seuraa. Pistän aika tasoihin.

Usein puhutaan, että Suomessa ollaan taktisella puolella vielä edellä muuten samantasoisia liigoja. Kokenut pakki allekirjoittaa tämän.

– Täällä istutaan enemmän palavereissa ja käydään asioita läpi. Mikä on kyllä hyvä, olen aina tykännyt, että asiat käydään kunnolla lävitse. Jottei kenellekään jää mitään epäselväksi.

”Nopeasti omista pois”

TUTO Hockey jatkaa kovia otteluita jo lauantaina, kun joukkue matkaa Kouvolaan.

– KooKoo on pelannut enemmän ailahtelevasti kuin Jukurit. Odotan kyllä samanlaista kovaa vääntöä.

Perjantai tarjosi turkulaisille maukkaan voiton sarjakärki Jukureista. Korhonen näkee avaimet myös lauantain kamppailuun selvinä

– Siellä on hieman isompi kaukalo kuin täällä. Se näkyy varmasti hieman vähemmän fyysisenä pelinä. Mutta kyllä me lähdetään kolmea pistettä hakemaan.

– Lähdetään nopeasti omista, eikä jäädä sinne turhaan pyörimään. Isketään ”lötä” verkkoon, kun on paikka, Korhonen päätti.

Ilari Isotalo (@IlariIsotalo), Turku