Mestiksen kurinpitoryhmä on määrännyt Hokin puolustaja Veli-Antti Leinosen neljän ottelun mittaiseen pelikieltoon.

Panna juontaa juurensa Sport-Hokki-ottelun tapahtumista. Ottelun loppuhetkillä Leinonen töytäisi laidan lähettyvillä Sportin Matti-Pekka Pelkosta selkään. Pelkonen loukkaantui tilanteessa, mutta pystyi poistumaan omin voimin pukuhuoneen puolelle.

Kurinpitopäätöksessä todetaan Leinosen työntävän Pelkosta poikittaisella mailalla selkään niin, että Pelkonen kaatuu laitaa vasten ja loukkaantuu. Pelikieltoa määrättäessä on otettu huomioon poikittaisen mailan käyttö laidan läheisyydessä ja kovavauhtinen tilanne sekä vastustajan loukkaantuminen.

Kurinpitoryhmän näkemyksen mukaan Leinonen ei yrittänyt tarkoituksella vahingoittaa vastustajaa, mutta hän on vastuussa teoistaan. Lisäksi taklaus viimeisellä sekunnilla on täysin tarpeeton, päätöksessä todetaan.

Leinonen on seuraavan kerran pelikelponen Hokin viimeisessä runkosarjaottelussa 9.2. kajaanilaisryhmän kohdatessa JYP-Akatemian vieraissa.