Tunnettu valkovenäläinen kiekkoasiantuntija Juri Nikonov kyseenalaistaa täysin Jere Karalahden pelaamisen Dinamo Minskissä.

Dinamo lukeutuu KHL-alkukauden pahimpiin epäonnistujiin eikä Karalahtikaan pääse puhtain paperein. Esimerkiksi plus/miinustilastossa suomalaispakki on joukkueensa huonoin lukeman ollessa 15 yksikköä pakkasen puolella vielä ennen perjantaista Avtomobilist-peliä.

– Onko Karalahdelle parasta pelata samassa parissa Niskalan kanssa? Mielestäni ei. Aiemmin hän pelasi pirteämmin, mutta viimeisissä peleissä tätä ei ole ollut havaittavissa. Karalahdella on joukkueensa huonoin plus/miinustilasto (-15). Tuollaisilla luvuilla Karalahti pitäisi heittää ulos joukkueesta, Nikonov analysoi Sportivnaja Panorama -lehdelle.

Suomalaispuolustaja Janne Niskala sai potkut Atlantista ja myytiin minskiläisseuraan. Hänet istutettiin Karalahden kanssa samaa vitjaan. Tämä siirto ei miellytä eksperttiä.

– Denisovin kanssa pelatessaan Karalahti pelasi paljon uskottavammin, mutta nyt kaikki on mennyttä. Ehkä Niskalan auktoriteetti vaikuttaa? Kuka tietää. Joka tapauksessa Karalahden tilastot kertovat paljon.

Perjantaisessa matsissa Karalahti kohensi osakkeitaan hankkiessaan kaksi plussaa tehotilastoon. Sunnuntaina Minsk kohtaa Dinamo Riian ja siirtyy maaottelutauolle.