KHL:n suomalaispäävalmentajista Avangard Omskin Petri Matikainen ei ole suinkaan ainoa, joka on tällä hetkellä potku-uhan alla.

KHL:ssä pääkäskijä saa nopeasti kenkää, mikäli joukkue ajautuu tappiokierteeseen tai jos pääkoutsin pelitapa ei vastaa seurajohdon (tai pikemmenkin seuran fanien) odotuksia. Matikaisen lisäksi tulilinjalla on myös Dinamo Minskin Kari Heikkilä, sillä minskiläisseuran alkukausi on ollut erittäin vaikea.

Heikkilän seura on hävinnyt kaksi viimeistä matsiaan, vaikka se hankki äskettäin kaksi NHL-apua Pekka Rinteen ja Evander Kanen muodossa. Suomalaisvahtikaan ei kykene yksin kannattelemaan Dinamoa.

Kahta tappiota edelsivät kaksi niukkaa maalin voittoa, mutta sitä ennen Dinamo hävisi peräti neljä matsia putkeen, jolloin alkoi tiukkasävyinen keskustelu Heikkilän asemasta. Minskiläisseuran urheilujohtaja Igor Matushkin antaa ainakin vielä tukensa suomalaisluotsille.

– Mikä on todennäköisyys, että Kari Heikkilä saa potkut? Ei ole mahdollista! Meillä ei ole mitään epäilyksiä päävalmentajan suhteen. Kaikille tulee epäonnistumisia. Neljä tappiota peräkkäin – se on hyvin epämiellyttävää, mutta sillä ei ole ollut vaikutusta ja siksi Kari jatkaa työtään, Matushkin sanoo Goalsille.

– Emme ole edes miettineet potkuja. Ei ole niin tärkeää miten joukkue aloittaa kautensa. Tärkeintä on se, missä joukkue on kauden lopussa.