Niko Hovisen ensimmäinen AHL-harjoituspeli ei mennyt putkeen. Hovinen siirtyi Pelicansista täksi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan Philadelphia Flyersin organisaatioon.

Mies pelasi tiistaina ensimmäisen ottelunsa Flyersin farmiseuran Adirondack Admiralsin paidassa 3-5-tappiossa Albany River Ratsille. Hän päästi kolme maalia ensimmäiseen seitsemään minuuttiin ja 41 sekuntiin, mistä joukkue ei toipunut.

– Esitys oli todella huono. Peli ei tuntunut missään vaiheessa hyvältä. Ehkä pitkä tauko vaikutti asiaan, Hovinen kertoi Philly.com:lle.

Valmentajalta riitti kuitenkin ymmärrystä debyyttiään pienessä kaukalossa tehneelle suomalaiselle.

– Hän oli mielestäni vähän hermostunut, koska pelasi ensimmäisen pelinsä Pohjois-Amerikassa ja huomasi laukausten erilaisuuden, Phantomsin päävalmentaja Terry Murray kertoi.

Joukkueet kohtaavat toisensa seuraavan kerran perjantaina Albanyn kotinurkilla Newarkissa. Valmentaja odottaa Hovisen reagoivan positiivisesti tilanteeseen.

– Avauspeli on saatu nyt pois alta. Ammattilaisen pitää osata nollata tilanne nopeasti. Varmasti pari hänen taakseen mennyttä maalia jäi vaivaamaan. Uskon, että seuraavan kerran hän hallitsee vastaavat tilanteet paremmin, Murray summasi.