Pittsburgh Penguinsin NHL-tähti Sidney Crosbyn edustajat ovat olleet jo yhteydessä KHL-seura Metallurg Magnitogorskiin, uutisoi Sovetski Sport -lehti.

Crosbyn NHL-seurakaveri Jevgeni Malkin teki sunnuntaina loppukautta koskevan sopimuksen Metallurg Magnitogorskin kanssa, mutta Crosbya ei näillä näkymin nähdä samassa seurassa.

Malkinin lisäksi Metallurg voi kiinnittää KHL-sääntöjen mukaan vielä kaksi NHL-pelaajaa, joista toinen on varmuudella Ottawan puolustaja Sergei Gontshar. Viimeisen paikan kiintiöstä vienee Toronton hyökkääjä Nikolai Kulemin, jonka siirrolle odotetaan alkuviikosta vahvistusta.

Metallurg Magnitogorskin toimitusjohtaja Gennadi Velitshkin kertoo, miksi seura ei jättänyt yhtä NHL-paikkaa Crosbylle.

– Crosbyn edustajat soittivat meille. He kysyivät meiltä hypoteettisesta mahdollisuudesta allekirjoittaa sopimus Magnitogorskin kanssa. Me sanoimme: miksi ei? Mutta neuvotteluihin asti emme edenneet, Velitshkin täsmentää Sovetski Sportille.

– Älkää unohtako maahanmuuttoon liittyviä asioita, työviisumia ja Venäjän lakia. Me laskimme, että ennen marraskuuta emme ota ulkomaalaista​​. Jos otamme sen jälkeen, ulkomaalainen pelaa ehkä viisi tai kuusi ottelua ja palaa takaisin NHL:ään, kun työsulku päättyy. Olette varmaan samaa mieltä, että se on arveluttava vaihtoehto.