Tiistai-illan harjoitusottelu HIFK:n ja JYPin välillä sai tunteet pintaan ja päähuomio oli muualla kuin pelillisissä asioissa. Itse ottelu päättyi keskisuomalaisten 4-3-voittoon.

Eniten kuohuttanut tilanne nähtiin toisen erän puolivälissä, kun HIFK-pakki Mikko Kurvinen lanasi JYPin Corey Quirkin selästä laitaan. Jenkkihyökkääjä talutettiin verta vuotavana pois kaukalosta.

– Peli oli OK siihen asti kun Corey taklattiin. Meidän piti tulla tänne kehittämään meidän peliä European Trophya varten, mutta ei siitä enää sitten mitään tullut.

– Vähän tuli sellainen kuva, että meidän pelaajia alkoi harmittamaan se, että harjoitusottelussa pitää tehdä tällaista, JYP-valmentaja Ari-Pekka Siekkinen manaa JYPin verkkosivuilla.

Myöhemmin IFK-puolustaja Ilari Melart taklasi rajusti JYPin Antti Jaatista laidan lähellä. Taklaus ei ollut yhtä kovat kuin Kurvisen, mutta Melart sai suihkukomennuksen Jaatisen jäätyä makaamaan hetkeksi jään pintaan.

– En halua hyväksyä tapaa, jolla HIFK tekee noita juttujaan. Ja miten kova heille on voittamisen tarve siinä, että ihmisyydellä ei ole enää mitään tekemistä, Siekkinen puhisee.

Tulikuumassa ottelussa HIFK:n maalintekijöinä kunnostautuivat Arttu Luttinen, Mikko Jokela ja Eero Somervuori. JYPiltä verkkoa heiluttivat Jaatinen, ex-IFK Max Wärn, Mikko Kalteva sekä Ramzi Abid.

Kummankin joukkueen koitokset jatkuvat perjantaina European Trophyssa. HIFK isännöi saksalaista Adler Mannheimia, JYP puolestaan tshekkiläistä Pirati Chomutovia.