JYP haki finaalisarjan kolmannen voiton jatkoajalla. Ottelun ratkaisija oli JYP-hyökkääjä Harri Pesonen, joka iski 5-4-voittomaalin ensimmäisessä jatkoerässä.

Pelicans oli latautunut otteluun paremmin kahden tappiopelin jälkeen ja aloitti maalinteon 1. erässä. Kuuden minuutin kohdalla Radek Smolenak iski avausmaalin ja 11 minuutin jälkeen Radek Smolenak vei Pelicansin jo 2-0-johtoon. JYP onnistui kaventamaan vielä erän lopussa tilanteeksi 1-2 Filip Riskan maalilla.

Toisessä erässä maaleja iskettiin vuorotahtiin. JYP:n Jani Tuppurainen iski tilanteen ensin 2-2:een alivoimalla. Maali oli jo JYP:n viides alivoimamaali playoffeissa. Pelicansin Teemu Rinkinen vei reilu minuutti tämän jälkeen Pelicansin jälleen johtoon vielä saman ylivoiman aikana. Toisen puolivälissä JYP kuittasi vielä omalla ylivoimalla tilanteen 3-3:een. Maalintekijänä ranskalaispuolustaja Yohann Auvitu. Erän lopussa JYP:n Miika Lahti pelirangaistuksen, kun taklasi Pelicansin maalivahtia Joonas Kuuselaa mutta JYP kesti koko viiden minuutin alivoiman.

Kolmannessa erässä ei dramatiikkaa puuttunut. Kuusela ei ilmaantunut jäälle, ja pelivastuun sai 17-vuotias Janne Juvonen. Kun vajaa viisi minuuttia ottelua oli jäljellä JYP siirtyi pelissä ensimmäisen kerran johtoon, maalintekijänä Ossi Malmivaara. Pelicans haki ottelun lopussa tasoitusta ilman maalivahtia, ja niin vain Radek Smolenak tasoitti 27 sekuntia ennen loppua.

Ottelussa edettiin jatkoajalle, missä tilanteet aaltoili päästä päähän. Lopulta ratkaisu syntyi ajassa 73.26, kun JYP:n Harri Pesonen iski voittomaalin.

Pelicans voitti ottelun laukaisutilaston selvästi 89-61, mutta niin vain JYP selvisi paineesta maalivahti Riku Heleniuksen johdolla. Heleniukselle peräti 49 torjuntaa ottelussa.

JYP johtaa nyt sarjaa 3-1, ja mestaruus on jo katkolla maanantaina Lahdessa.