Tapparan maalivahti Jani Nieminen oli perjantain kotiottelussa loistovireessä torjuttuaan 2-0 -voiton Lukosta. Tappara teki maalinsa ensimmäisessä erässä. Toisessa ja kolmannessa erässä pääosan otti Nieminen, joka oli Lukolle liian kova vastustaja.

Tapparan avausmaalin ampui kuuden minuutin jälkeen Miikka Männikkö. Laukaus tuli Lukko-vahti Mika Norosen kannalta hankalasta paikasta, eikä torjuntaan ollut mahdollisuuksia. Avauserän lopulla Noroselle sattui harmittava lapsus. Kiekko oli puolittain hänen hallussaan, mutta Noronen ei havainnut sitä ja kiekko lipui ”den glider in” -tyyppisesti tolpan kautta sisään. Maalintekijäksi merkittiin Jerry Ahtola.

Toisessa ja kolmannessa erässä Lukko pysähtyi Niemiseen. Kertaalleen Lukko sai kiekon tolppaan ja maaliviivalle, mutta kavennusta ei tullut.

Kolme IS-tähteä sai Nieminen, kaksi tähteä Olli Palola ja yhden tähden Männikkö. Lukko ja Tappara kohtaavat lauantaina uudelleen Raumalla pelattavassa Lukon juhlaottelussa.

Tappara – Lukko 2-0 (2-0,0-0,0-0)
6.29 1-0 Miikka Männikkö (Olli Palola, Otto Räty) sr
15.08 2-0 Jerry Ahtola (Aleksander Barkov, Jukka Peltola)
Maalivahdit Tappara: Jani Nieminen 8+17+11=36
Lukko: Mika Noronen 6+8+9=23

Yleisöä 4731