Suomi starttasi isännöimäänsä Karjala-turnaukseen kärsimällä torstai-iltana 1-2 tappion Venäjää vastaan voittomaalikisan jälkeen.

Ottelun maaleista varsinaisella peliajalla vastasivat Alexander Radulov, joka vei Venäjän avauserässä johtoon, sekä Leijonien Sami Vatanen kolmannen erän alussa. Voittomaalikisassa venäläisten Radulov ja Maxim Kuznetsov osuivat verkon perukoille, Suomen Jarkko Immonen ja Mikael Granlund sen sijaan epäonnistuivat yrityksissään.

Ylivoimapeliin jäi parannettavaa


//

Suomen peli takkusi pahasti ensimmäisen erän aikana, mutta seuraavilla kolmanneksilla Jukka Jalosen miehet saivat ryhtiä suoritukseen. Leijonien tehtävää edesauttoi oleellisesti vastustajan lukuisat jäähyilyt. Ylivoimapeli sen sijaan jätti paljon toivomisen varaa tuleviin koitoksiin.

Leijonien kotiturnauksen urakka jatkuu lauantaina ottelulla Tshekkiä vastaan. Sunnuntaina on edessä tunteita nostattava Ruotsi-kohtaaminen.

Suomi – Venäjä 1-2 vl. (1-0,0-0,0-0,0-0,0-1)

12.33 1-0 Alexander Radulov (Ilja Nikulin) yv
40.22 1-1 Sami Vatanen (Mikael Granlund)
Rankkarikisa: 1-2 Alexander Radulov

Maalivahdit
Suomi: Karri Rämö 14+5+6+4=29 Venäjä: Konstantin Barulin 4+15+11+3=33