Hyökkääjä Juhamatti Aaltonen painottaa tuoreeltaan Venäjä-tappion jälkeen SuomiKiekko.com-sivustolle antamassaan haastattelussa, että seuraavana edessä olevaan Tshekki-peliin on lähdettävä alusta alkaen riittävällä vauhdilla.

Ensimmäinen erä Venäjää vastaan oli heikko. Mistä luulet sen johtuneen?

Varmaan osittain meidän tahmeutta, mutta Venäjä pelasi hyvin ja teki pelin meille hankalaksi.

Mitä palautetta valmennusjohto antoi heikon ensimmäisen erän jälkeen?

Ihan perusasioita, että pitää panostaa kamppailupeliin ja luisteluun sekä yleisesti lisätä työntekoa.

Miten arvioisit Leijonien ylivoimapelaamista?

//

Ihan hyvin se pyöri ja paikkoja oli. Vielä ei maaleja tullut, mutta kyllä ne sieltä tulee. Ville Peltonen siirtyi ylivoimalla samaan ketjuun, mikä toimikin kohtalaisen hyvin. Samalla sapluunalla pelattiin muutenkin ottelun loppupuolella.

Mitä pitää tehdä paremmin Tsekki-pelissä?

Heti ottelun alusta pitää lähteä pelaamaan samalla tempolla ja asenteella mitä tänään pelin loppupuolella. Pitää vain yrittää tehdä enemmän töitä, niin ehkä pistesarakekin aukeaa.

Mitkä ovat fiilikset pelata taas kotiturnauksessa?

Hienoahan se on tulla tänne. Aina odottaa, kun kausi alkaa, että pelit menisivät niin hyvin, että pääsee Karjala-turnaukseen. Yleisön hulina ei haittaa, se on parempi vaan, että on elämää. Täydestä kotikatsomosta saa lisää energiaa omiin otteisiin.

Haastattelu: Kai Lintinen