Elitserienissä kiekkoileva suomalaishyökkääjä Jesse Joensuu keskittyy lauantaiseen Tshekki-kamppailuun, mutta totta kai mielessä siintää myös jo sunnuntaina käytävä ottelu Ruotsia vastaan. SuomiKiekko.com-sivuston haastattelussa Joensuu kuvailee myös ketjukavereitaan.

Millaisen Ruotsin joukkueen uskot tulevan vastaan sunnuntaina?

//

Ruotsin maajoukkueessa on neljä joukkuekaveriakin tällä hetkellä. Niistä ainakin tietää, että kaikki ovat hyvässä kunnossa ja heitä vastaan on vaikea pelata. Ruotsi ei ehkä ole niin vaarallinen, mutta ne on sellainen joukkue, että jos hiukankin antaa siimaa niin ne jaksaa painaa koko 60 minuuttia. Koko peli pitää tehdä töitä heitä vastaan.

Millainen fiilis on pelata täyden suomalaiskatsomon edessä?

Pitää ajatella niin, että tässä on aika monta peliä uralla pelannut, isompienkin yleisömäärien edessä. Varmaan tulee olemaan upea kokemus, koska en ole aiemmin maajoukkueessa pelannut suomalaisen yleisön edessä. Tämä on siten ensimmäinen Karjala-turnaukseni. Hartwall Areenalla olen pelannut aiemmin niin, että on ollut vain 5000 henkeä katsomossa. En myöskään ole Suomessa pelannut kolmeen vuoteen. Varmasti tulee hieno kokemus. Täytyy pystyä vähän nauttimaankin samalla kuin keskittyy peliin.

Pelaat nelosketjussa Leo Komarovin ja Matti Kuparisen kanssa. Millä tavalla kuvailisit ketjuanne?

Mielestäni monipuolisia jätkiä ja hyviä kamppailemaan, eivät ainakaan haittaa pelaamistani. Molemmat on tuttuja myös entuudestaan – Kuparisen kanssa ollaan pelattu useampi vuosi Ässissä; Komarovin kanssa Ässien lisäksi myös junnumaajoukkueissa.

Haastattelu: Kai Lintinen