Helsingin Jokereilla on edessään iso rypäs pelejä ennen joulun viettoa. SM-liigan pelien lisäksi Jokereiden ohjelmaan sisältyy myös European Trophyn lopputurnaus 16. – 18. joulukuuta Itävallassa.

Lopputurnauksen kanssa samaan aikaan pelataan myös Moskovassa maajoukkueiden turnaus. Jokereiden toimitusjohtaja Jarmo Kekäläinen sanookin, ettei ainakaan narripaidoista maajoukkueen käyttöön heru pelaajia. Sen sijaan alle 20-vuotiaiden lopputurnaukseen 26.12 – 7.1. Jokerit lähettää pelaajiaan, mikäli tarvetta on.

– A-maajoukkueen mukaan meiltä ei lähde pelaajia. On vielä hieman epäselvää mitä nuorten maajoukkuepelaajien kanssa tehdään. Meillä on Teemu Pulkkinen lähdössä, ja Teräväinen, Hännikäinen ja Alexander Ruuttu ovat sellaisia kavereita, jotka saattavat kisakoneeseen nousta. Lisäksi John Klingberg pelaa Ruotsin alle 20-vuotiaissa, Kekäläinen pohtii SuomiKiekko.com-sivuston haastattelussa.

– En ihan tarkkaan tiedä joukkueen aikataulua, mutta mielestäni he pystyisivät pelaamaan koko European Trophy –turnauksen, ja mennä vaikka vähän perässä sinne. En usko, että vaikuttaisi kenenkään mm-kisoihin millään tavalla. Tätä meidän pitää vähän lobata liittojen kanssa, miten asiat sovitetaan yhteen. Ilman heidän apuaan kisoihin valitut nuoret pelaavat vain yhden pelin Itävallassa, Kekäläinen jatkaa.

SuomiKiekko.com julkaisee lähiaikoina Kekäläisen erikoishaastattelun, jossa mies summaa mm. Jokereiden takkuista maalintekopeliä.