Perinteinen Karjala-turnaus pelataan ensi marraskuussa Turun HK Areenassa. Kaksien MM-kotikisojen välissä pelattava turnaus tuo näin Jääkiekon A-maajoukkueen yhdeksän vuoden tauon jälkeen Turkuun pelaamaan. Vuoden 2012 Karjala-turnaus pelataan 8.-11. marraskuuta.

– Haluamme viedä A-maajoukkueen pelaamaan myös pääkaupungin ulkopuolelle. Karjala-turnaus sopii mitä parhaiten pelattavaksi Turun kaltaisessa kiekkokaupungissa, kertoo Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola.

Turkulaiset ovat aidosti iloisia Suomen Jääkiekkoliiton päätöksestä.

– Tämä on Turulle hieno asia. Karjala-turnaus on loistava tapahtuma, ja sen myötä saamme kaupunkiin lisää sykettä kesken pimeimmän syksyn, sanoo Euroopan kulttuuripääkaupungin kaupunginjohtaja Aleksi Randell.

– Turku on perinteinen jääkiekkokaupunki ja haluamme jatkossakin toimia kansainvälisten turnausten isäntäkaupunkina. Arvostamme sitä, että Jääkiekkoliitto luottaa turkulaiseen kiekkokulttuuriin ja kykyyn tehdä onnistuneita turnauksia. Tämä parantaa edellytyksiä panostaa olosuhteiden ja toiminnan kehittämiseen, joka taas vahvistaa koko suomalaista jääkiekkokulttuuria, Randell jatkaa.

//