SuomiKiekko.com-sivusto tulee koko Karjala-turnauksen ajan tuottamaan mielenkiintoisia tilastopohjaisia uutisia ennakoina ja reaktioina ottelutapahtumiin. Tällä kertaa luomme katseen Leijonien aiempiin kohtaamisiin Ruotsia vastaan.

Suomi ja Ruotsi ovat kohdanneet toisensa Karjala-turnauksen historiassa aiemmin kuusitoista kertaa. Isäntämaa on ollut vahvempi peräti kymmenen kertaa ja ruotsalaiset ovat päässeet juhlimaan voittoa viidesti. Marraskuussa 1998 pisteet tasattiin maalein 2-2.

Kaudesta 2000-2001 voimassa oleva tasapelin estävä pelisysteemi ei ole tuottanut maiden välille ainuttakaan jatkoeräottelua, vaan jokaisella kerralla ottelu on ratkennut jo varsinaisella peliajalla.

Kahdessa viime pelissä maalit Suomelle 11-1


//

Jokaisella suomalaisella on varmastikin vielä lämpimässä muistissa kevään MM-finaalin 6-1 lukemat. Myös Karjala-turnauksessa Leijonat on kahtena edellisenä vuona löylyttänyt ruotsalaisia oikein isän kädestä, sillä tuloksena on ollut kaksi voittoa mahtavalla maalierolla 11-1!

Ruotsin viimeisin voitto on marraskuulta 2008, jolloin joukkue haki täyden pistepotin Leijonien kotiluolasta maalein 2-0.

Joukkueiden kaikki aiemmat kohtaamiset Karjala-turnauksessa:

//