SM-liigan jumboryhmä Tampereen Ilves antoi merkkejä nousujohteisuudesta voitettuaan tiistaina Tampereella Kärpät 4-1. Ilves hallitsi peliä ja voitto oli ansaittu. Viime viikolla Jokerit kahdesti kukistanut Kärpät oli yllättävän vaisu.

Ilveksen avausmaalin teki ensimmäisessä erässä Michael Keränen. Joonas Rask voitti kulmaväännön ja syötti Keräselle maalin eteen. Toisessa erässä Konsta Mäkinen teki Ilveksen toisen maalin saatuaan irtokiekon haltuunsa. Mäkiselle SM-liigamaali oli uran ensimmäinen.

Kolmannessa erässä Kärpät tuhlasi monta paikkaa ja Antti Kangasniemi maalasi vastahyökkäyksestä Ilveksen 3-0 -johtoon. Ivan Huml kavensi 3-1:een, kun Kärpät otti maalivahdin pois, mutta sen jälkeen Matias Sointu maalasi tyhjiin.

Kolme IS-tähteä sai kaksi maalia syöttänyt Kai Kantola. Mäkinen sai kaksi tähteä ja hienon ottelun pelannut Ilves-maalivahti Miika Wiikman yhden tähden.

Ilves – Kärpät 4-1 (1-0,1-0,2-1)

7.03 1-0 Michael Keränen (Joonas Rask)
29.23 2-0 Konsta Mäkinen (Kai Kantola)
48.37 3-0 Antti Kangasniemi (Kai Kantola)
56.52 3-1 Ivan Huml (Juha-Pekka Haataja, Miikka Salomäki) im
58.14 4-1 Matias Sointu tm

Ilves: Wiikman 7+9+9=25
Kärpät: Tomi Karhunen 4+12+8=24