SuomiKiekko.com-sivuston tuorein haastattelupersoona ei esittelyjä juuri kaipaa. Kyseessä on Suomen A-maajoukkueen sekä Helsingin IFK:n nuori supertähti Mikael ”Ilmaveivi” Granlund.

Viime kevään MM-kisoista lähtien olet ollut Suomen puhutuin lätkätähti. Onko tähteys vaikuttanut elämääsi hallin ulkopuolella?

En tiedä olenko suurin tähti tai muuta, mutta ei se ole mitenkään vaikuttanut. Ihan samalla tavalla eletään kuin aina ennenkin.

Onko huomion määrä yllättänyt? Häiritseekö se?

En minä tiedä yllätyksestä. En sitä mieti sillä tavalla. On kiva, kun ihmiset tulevat katsomaan ja ovat kiinnostuneita. En missään nimessä koe sitä mitenkään häiritseväksi.

Löytyykö maailman ja Suomen mestaruuden jälkeen motivaatiota enää nuorten MM-kisoihin Kanadaan?

Todellakin löytyy. Siitä tulee on ihan huikea tapahtuma. Siellä on 20 000 katsojaa joka ikisessä pelissä. Kisat ovat Kanadassa suurin juttu olympialaisten ja Stanley Cupin jälkeen. Se kertoo aika paljon tapahtumasta. Virtaa löytyy varmasti kaikilla, jotka siellä pääsevät pelaamaan.

HIFK:n alkukausi on ollut hieman tahmea viime kevään lennon jälkeen. Kuinka tyytyväinen olet omiin peleihin alkukaudella HIFK:ssa?

Ihan ok on mennyt. Yritetään joka päivä tehdä töitä kovaa ja nauttia joka ikisestä päivästä, se on iso juttu tässä.

Millä osa-alueilla voisit auttaa joukkuettasi vielä enemmän?

Varmasti joka ikisellä osa-alueella. Yritetään varsinkin kiekollisessa pelissä auttaa joukkuetta. Sitten mitä tulee puolustuspelissä ja alivoimassa vastuuta, niin niissäkin osa-alueissa pyritään hoitamaan homma mahdollisimman hyvin.

Miltä on tuntunut pelata liigaa oman veljen kanssa? Käyttekö vapaa-ajalla läpi tilanteita mitä on tapahtunut?

Ihan samalta pelaaminen on tuntunut kuin kaikkien muidenkin kanssa. Ei me sillain käydä pelejä läpi Markuksen kanssa mitenkään sen erikoisemmin kuin kenenkään muunkaan kanssa. Ihan samanarvoisia on joka äijä.

Missä asioissa mielestäsi HIFK:n pitää parantaa?

Meidän pitää kehittää omaa peliä. Sitä me yritetään joka päivä käydä läpi, että peliä saadaan paremmaksi. Nyt ollaan vielä syksyssä ja kevääseen on aikaa. Yritetään kehittää peliämme kevättä kohti.

Oletko tyytyväinen omiin piste- ja tehosaldoihisi?

Ne on ihan sama, joukkueen menestys on tässä ainoa tärkeä asia. Omat tilastot ovat siinä ihan sivuseikkoja.

Haastattelu: Kai Lintinen

//