SuomiKiekko.com-sivusto sai haastatteluunsa SM-liigan alkukauden kohutuimman pelaajaan, Jokeri-hyökkääjä Jarkko Ruudun. ”Rudi” kertoo haastattelussa muun muassa Twitter-kohusta ja vuoropuhelustaan vierasjoukkueiden fanien kanssa.

Jarkko Ruutu, kuinka Jokereiden alkukausi on mielestäni sujunut?

On ollut hyviä ja ei niin hyviä pelejä, ei mitään sen ihmeempä. Ainoa millä on merkitystä on, että joukkue menestyy. Ollaan pelattu hyvin; oli yksi pieni jakso jossa vähän tökki, mutta kokonaisuudessa ollaan pelattu hyvin.

Mitä osa-alueita teidän pitää joukkueena hioa, että tuloksista tulee tasaisempia?

Varmaan semmoiset asiat, missä viime viikolla parannettiin, kuin maalinedustapelaaminen ja huolellisuus kiekon kanssa molemmissa päissä. Nämä on aina sellaisia asioita, jotka kauden aikana elää, ihan sama missä liigassa tai joukkueessa pelaa. Peli elää jatkuvasti ja pitää pysyä hermoilla vaan.

Kommentoit jossain vaiheessa pelitahdin eroa Suomen ja NHL:n välillä, että haluaisit pelata enemmän ja harjoitella vähemmän. Miltä tahti vaikuttaa tällä hetkellä?

Nyt on suhde ollut hyvä, 9 peliä 18 päivässä. Tykkään, että joka toinen päivä keskimäärin on peli. Pysyy pelituntuma tallella, ja alkaa jyvät erottumaan akanoista pitkässä juoksussa.

//

Onko joukkueessanne kaikki elementit kohdallaan niin, että menette pitkälle keväällä?

Materiaalia on ja elementit ovat siellä, mutta se mitä tehdään päivittäin ja miten asennoidutaan ja pelataan yhdessä nimenomaan joukkueena; se ratkaisee. Sen näkee sitten keväällä.

Onko yllättänyt kuinka sinut on otettu vastaan Suomessa?

Ei oikeastaan. Oon positiivisesti yllättynyt meidän omista faneista. Todellinen karnevaalimeininki eteläpäädyssä. Ero siitä, kun lähdin 11 vuotta sitten Pohjois-Amerikkaan, ja nykyisestä tilanteesta, se on kuin yö ja päivä. Mahtavaa kehitystä on ollut, hallissa on kunnon meno pelissä kuin pelissä. Tämä on pelaajille pirun hauskaa ja se on varmasti faneillekin hauskaa tämmöinen hyvä yhteisfiilis.

Jos puhutaan faniudesta ihan yleisellä tasolla, niin en tiedä mitä faniutta tämä Suomessa on, kun menee vierashalleihin. Siinä on aika mielenkiintoiset asetelmat. Eihän ne kannusta omiaan, vaan huutelevat vastustajalle. En tiedä onko se kannattamista vai miksi sitä kutsuisi. Mutta on pirun hienoa, että ainakin kotihallissamme kannustetaan omia ja keskitytään siihen.

Saatko lisää energiaa, kun vastustajan kannattavat huutelevat sinulle?

No harvoja kommentteja siellä loppujen lopuksi kuulee, varmaan siellä huudellaan enemmänkin. On joskus kiva käydä vuoropuhelua katsojien kanssa varsinkin jos on jäähyaitiossa. Ne usein yllättyy, kun panee vähän ”comebäkkiä” takaisin. Se on mielenkiintoista, kuinka fanaattisesti ne elää. Se on kuin elämän ja kuoleman asia – Kuuskymppiset äijät näyttää keskisormea ja huutaa kaikki maailman kirosanat, kun vieressä istuu lapsia. Se on ihan mielenkiintoista, että tekisikö niin normaalissa duunipaikassa. Kai se on sellainen paikka, missä saa päästää ulos. Mutta, mitä enemmän meteliä, sitä parempi.

Onko Pohjois-Amerikassa samankaltaista ilmiötä fanien keskuudessa?

Kyllä Pohjois-Amerikassakin tulee satunnaista kommenttia peleissä, kun olet jäähyaitiossa tai katsomosta vaihtoaition vieressä saatetaan huudella. Se on aika pientä. Enemmän se on oman joukkueen kannustamista ja äänenluomista peleihin. Sitä kautta tulee hurmos; kotijoukkue saa fiiliksen päälle ja voimavaroja siitä. Muutenkin mentaliteetti on oman joukkueen tsemppaamiseen ja kannustamiseen suunnattu, mm. joukkueiden valotaulushow’ssa ja muissa.

Syksyn aikana on noussut otsikoita Twitter-päivityksistäsi, minkä seurauksena lopetit sen käyttämisen. Aiotko enää palata twitteriin?

En ole päättänyt lopullisesti siitä. Mun mielestä Twitter on positiivinen juttu, varsinkin Pohjois-Amerikassa, että ihmiset seuraa ja fanit pystyy pääsemään tavallaan lähemmäs idoleitaan. Näkevät sitä normaaliakin elämää, että ollaan ihan samoja tavallisia ihmisiä kuin muut.

Se on vähän vinoutunutta täällä, että näistä revitään otsikoita, kun kirjoittaa, että kävin ulkoiluttamassa koiraa. Tavallaan se on ihan väärä suuntaus. Se (twitter) on lähinnä tarkoitettu faneille, mutta nyt siellä oli median edustajia, jotka halusivat ison otsikon ilman sisältöä. Ajattelin, että koko jutusta häviää tarkoitus, jos se menee siihen. Päätin sitten, että pannaan luukut kiinni niin ei tarvitse siitäkään stressata.

//