Ässät otti keskiviikkona 4-3 -vierasvoiton Jokereista, vaikka oli ollut pitkään alakynnessä. Ratkaisu syntyi jatkoajalla. Jarkko Ruutu otti typerän jäähyn ajettuaan Ässien maalivahdin Antti Raannan päälle ja Ässien pistekunkku Tomas Zaborsky rankaisi tekemällä ylivoimalla voittomaalin.

Jokerit loi ottelussa paljon enemmän maalipaikkoja, mutta lahjoitti Ässille kolmannen erän alussa kaksi maalia. Lahjaosumat nostivat Ässät jatkoajalle.

Ottelun ensimmäiset viisi minuuttia olivat sekavaa peliä, mutta sen jälkeen Jokerit alkoi viedä ja Ässät vikistä. Jokereiden avausmaalin laukoi Antti-Jussi Niemi, jolle maali oli kauden ensimmäinen. Niemi sai purkukiekon haltuunsa ja laukoi takanurkkaan.

Jokereiden toinen maali syntyi paria minuuttia myöhemmin. Joukkue pääsi pelaamaan ylivoimaa ja komean kuvion päätteeksi Jani Rita teki maalin. Paikan järjestivät Nichlas Hardt ja Riku Hahl.

Avauserän lopulla Jokereiden hyvä ote katosi. Jarkko Ruutu otti kaksi jäähyä, mutta Ässät ei saanut kiekkoa sisään avopaikoistakaan.

Ässät sai toisen erän alussa kavennusmaalin. Jokerit puolusti löperösti ja Patrick Yetman nosti rystyltä sisään. Joel Armia pääsi tekemään hyvää maskia ja hänelle merkattiin osumaan myös syöttöpiste.

Ässien maalin jälkeen Jokerit sai peliinsä ryhtiä ja otti hallinnan pelistä. Ässät kesti alivoimatilanteen, mutta Jokerit teki kolmannen maalinsa heti jäähyn jälkeen. Kuukauden sairaslomansa jälkeen tositoimiin palannut Janne Lahti ampui rannelaukauksen sisään.

Kolmannen erän alkuun Jokeri-vahti Frans Tuohimaa esitti emämunauksen. Hän torjui suoraan Tuomas Santavuoren lapaan ja tämä kavensi 3-2:een. Maalin jälkeen Jokerit oli sekaisin ja puolustuksen munimisen jälkeen Stephen Dixon tasoitti 3-3:een Zaborskyn syötöstä.

Jokerit hallitsi kolmatta erää hienokseltaan, mutta ei onnistunut maalinteossa. Jokereiden ylivoimapeli oli luokatonta ja Teemu Pulkkinen veti useamman kerran ohi loistavista vetopaikoista. Jatkoajalla Jokereiden parhaan paikan tuhlasi Teemu Eronen.

Jokerit – Ässät 3-4 ja (2-0,1-1,0-2,0-1)

5.42 1-0 Antti-Jussi Niemi
8.16 2-0 Jani Rita (Nichlas Hardt, Riku Hahl)
22.18 2-1 Patrick Yetman (Mika Niemi, Joel Armia)
27.22 3-1 Janne Lahti (Ilari Filppula, Teemu Eronen)
40.33 3-2 Tuomas Santavuori (Radek Smolenak, Ville Uusitalo)
40.56 3-3 Stephen Dixon (Tomas Zaborsky)
64.25 3-4 Tomas Zaborsky (Stephen Dixon, Ryan Caldwell) yv

Maalivahdit
Jokerit: Frans Tuohimaa 19+7+8+4=38
Ässät: Antti Raanta 11+13+14+4=42

Yleisöä 10 147