Carolina Hurricanesin hurja loppukiri toi joukkueelle yhden sarjapisteen tiistain kotiottelussa Ottawa Senatorsia vastaan. Hurricanes oli vielä viisi minuuttia ennen kolmannen erän loppua 0-2 -tappioasemassa, mutta Tuomo Ruudun käynnistämä isäntien nousu vei kamppailun jatkoajalle. Ottawa nappasi kuitenkin voiton rangaistuslaukauskilpailun päätteeksi 3-2.

Ruutu teki kauden kolmannen maalinsa ajassa 55.08. Carolinan puolustaja Jay Harrison antoi avauksen oman maalin tuntumasta aina Ottawan päätyyn asti ja kun peliväline ei kelvannut yhdellekään Senators-pelaajalle, laittoi ottelun kolmostähdeksi valittu Ruutu kiekon pömpeliin.

– Olihan se vähän omituista. Meillä oli yksi jätkä siellä häiritsemässä ja se auttoi paljon. Sitten vain tajusin, että kiekko on edessäni, yritin vain laittaa sen maalia kohti ja se menikin sisään, Ruutu kuvaili osumaansa Carolinan verkkosivuilla.

Carolina nousi tasoihin pari minuuttia myöhemmin, kun Jeff Skinner ohjasi Jamie McBainin siniviivalaukauksen verkkoon. Hurricanes jatkoi rynnistystään jatkoajalla vieden ylimääräisen viisiminuuttisen laukaukset nimiinsä 6-1, mutta Ottawa kesti maalivahti Craig Andersonin johdolla.

Rankkarikisan ainoasta onnistumisesta vastasi Ottawan Jason Spezza.

CAROLINA – OTTAWA 2-3 rl (0-0,0-2,2-0,0-0)
Jussi Jokinen, Carolina 0+0, 0, 0, 0, 19:10
Joni Pitkänen, Carolina 0+0, -1, 0, 5, 28:56
Tuomo Ruutu, Carolina 1+0, +1, 0, 3, 21:12

Suomalaisten tilastoissa maalit+syötöt, plusmiinus, jäähyminuutit, laukaukset ja peliaika.