HPK:n liigajoukkueen kokeneimmat pelaajat saavuttavat upeita rajapyykkejä tulevilla liigakierroksilla. Jukka Laamanen pelasi 600. runkosarjaottelunsa perjantaina Raumalla. HPK:n senseiksi ristitty Marko Tuulola saa sen sijaan hurjat 800 SM-liigan runkosarjaottelua täyteen lauantaina, kun HPK saa vastaansa Tapparan.

Tuulola on myös liigan ikäpresidentti, sillä hän täytti helmikuussa 40 vuotta.

Tuulola kertoo, että ei muista ensimmäistä liigapeliään, mutta kaudella 89-90 Tuuski pääsi näyttämään taitonsa liigajoukkueessa 15 kertaa.

– Yhdessä TPS-matsissa olin neloskentän hyökkääjänä, lähinnä imemässä tikkaria. Mutta pääsin kuitenkin jäälle jossain vaiheessa ottelua ja onnenpotkujen kautta olin yhtäkkiä nokikkain turkulaisvahdin kanssa. Eihän siitä mitään tullut, jäädyin ja luistelin vaihtoon, nauraa Tuulola HPK:n tiedotteessa.

Tuulola myöntää, että jokainen ottelu jännittää edelleen. Kiekkoelämä ei ole mennyt liikaan rutiiniksi.

– En mä voi mennä kentälle, jos ei jännitä yhtään. Täytyy aina olla semmosta pientä jännitystä, silloin saa annettua kaikkensa.