Hannu Jortikka saa kiittää maanmiestään Pekka Rautakalliota, että Jortikan Amur Habarovskissa pelaa tällä hetkellä KHL:n paras pistemies.

Tshekkiläinen Jakub Petruzalek oli jo lähellä tehdä sopimuksen Rautakallion Riian Dynamon kanssa, mutta ”Rocky” ei halunnutkaan viime kauden Rauman Lukon parasta pudotuspelien pistemiestä. Petruzalekin mukaan Rocky janosi suomalaisia pelaajia täyttämään ulkomaalaiskiintiötä.

”Rautakallio halusi nähdä joukkueessa ainoastaan suomalaisia”

– Ensiksi Dinamon Riika halusi minut, mutta kun sopimus seuran kanssa oli lähes allekirjoitettu, uusi valmentaja Pekka Rautakallio sanoi haluavansa nähdä joukkueessa ainoastaan suomalaisia täyttämässä ulkomaalaiskiintiötä. Siksi en mennyt Latviaan, Petruzalek tilittää AllHockey.ru-sivustolla.

– Pian sain yhteydenoton Amurista. Hannu Jortikka halusi minut joukkueeseensa. Hyväksyin mielelläni Habarovskin tarjouksen. Halusin saada tarpeeksi peliaikaa.

Petruzalek miehittää tällä hetkellä KHL:n pistepörssin kärkisijaa. Kahdessatoista pelissä mies on niitannut viisi maalia ja antanut 11 maalisyöttöä. Rautakallio ei ole saanut mitä on halunnut: joukkueessa pelaa ainoastaan yksi suomalainen (Niclas Lucenius) ja Riika on KHL:n häntäpäässä haalittuaan 10 pelistä ainoastaan kahdeksan pistettä.

//