Hämeenlinnan Pallokerho otti kauden ensimmäisen vierasvoittonsa tiistaina, kun joukkue matkasi TPS:n kotiareenalle. HPK esitti ottelussa komean nousun ja otti suuremman pistepotin 4-3-jatkoaikavoitollaan.

TPS sai otteluun salama-alun, sillä Ville Vahalahti siirsi kotijoukkueen johtoon jo kolmannella minuutilla. TPS:n superlupaus Rasmus Ristolainen laukoi ylivoimalla kiekon kohti maalia, ja lopulta Vahalahti pisti irtokiekon verkon perukoille.

HPK:n Arsi Piispanen tasoitti lukemat 1-1:een toisen erän alussa. TPS otti kuitenkin tahtipuikon erän lopussa, kun joukkue iski nopeasti kaksi maalia. Ensin Tomas Plihal tulitti kiekon ranteella oikeaan yläpesään, ja juuri ennen erätaukoa Marko Anttila survoi paluukiekon maaliin ylivoimalla: 3-1.

HPK aloitti hurjan kirinsä vain kolme ja puoli minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä. Ensin Jukka Laamanen tykitti hämeenlinnalaisten toisen maalin, ja ajassa Scott Barney niittasi HPK:n 3-3-tasoituksen.

HPK hiljensi turkulaisyleisön lopulta jatkoajalla, kun Arsi Piispanen viimeisteli vieraiden voittomaalin.

TPS – HPK 3-4 ja. (1-0, 2-1, 0-2, 0-1)

2.38 1-0 Ville Vahalahti (Marko Virtala, Rasmus Ristolainen) yv
21.27 1-1 Arsi Piispanen (Niko Nieminen, Jukka Laamanen)
37.31 2-1 Tomas Plihal (Michal Birner, Markus Palmroth)
39.37 3-1 Marko Anttila (Tomas Mojzis, Tomas Plihal) yv
56.37 3-2 Jukka Laamanen (Jaakko Turtiainen, Arsi Piispanen)
58.52 3-3 Scott Barney (Alex Leavitt, Jaakko Turtiainen) im
63.03 3-4 Arsi Piispanen (Janne Laakkonen, Alex Leavitt) yv

Maalivahdit:

TPS: Marek Schwarz 4+10+6+2=22
HPK: Mikko Tolvanen 8+3+7+0=18

Yleisöä 4 187