Leijonien maailmanmestaruusmiehistöön kuulunut Janne Pesonen haki paikkaa Winnipeg Jetsistä, mutta NHL-seura ei tarjonnut sopimusta suomalaishyökkääjälle. Ruotsalaislehti Expressenin mukaan useat Elitserienin, SM-liigan ja Sveitsin liigan seurat ovat nyt Pesosen perässä.

HV 71 havitteli Pesosta jo kesällä. Viime päivien aikana muitakin kiinnostuneita joukkueita on ilmaantunut Ruotsista.

– Muutamat ruotsalaisseurat ovat jo tehneet tarjouksen. Sama pätee myös Suomeen ja Sveitsiin. Myös KHL-seurat ovat olleet yhteydessä, mutta sieltä ei ole vielä tullut tarjouksia, Pesosen agentti Ilkka Larva kertoi Expressenille.

Kärpissä neljä Suomen mestaruutta voittanut Pesonen, 29, on pelannut NHL:ssä seitsemän ottelua Pittsburgh Penguinsissa kaudella 2008-09. Viimeiset kaksi kautta hän vietti KHL-liigassa AK Bars Kazanin joukkueessa.