HIFK nappasi NHL:stä vapautuneen Janne Pesosen viime viikolla riveihinsä. Kyseessä on todella kovan luokan vahvistus, joka tuo ennestään laajaan HIFK-hyökkäykseen lisää vaihtoehtoja. Pesonen on itse mielissään, että uusi seura löytyi nopeasti Winnipeg Jetsin diilin kariuduttua.

– Koin tämän isona haasteena, sillä tiesin mikä täällä on organisaatio. Tosi legendaarinen suomalainen jääkiekkoseura, viime kauden mestari, erittäin kovat haasteet ja hieno joukkue totta kai. Valmentajan tunnen viime keväältä ja halusin osaltani jatkaa niitä hyviä kokemuksia, Pesonen sanoo HIFK:n verkkosivuilla.

– Hyvä fiilis kyllä, nyt ollaan päästy siihen paikkaan missä pitää ollakin, eli kopissa jätkien kanssa ja painetaan hommia tuolla jäällä. Mä olen odottanut, että pääsee tosissaan töihin. Hieno vastaanotto joukkueelta, helppo on ollut tulla ja kaikki on mennyt niin kuin pitää, mies jatkaa.

Itseään Pesonen kuvailee ahkeraksi työmyyräksi, joka tekee aina kaikkensa joukkueen eteen.

– Olen kyllä varmasti erittäin nälkäinen kaveri, joka ei paljon mustelmia eikä muita kaihda, että päästään auttamaan joukkuetta voittoon. Koitetaan pelata molemmissa päissä kovaa ja pistetään kroppaa likoon. Sellainen menestymisen nälkä on ollut aina, mun uralla ainakin ja se häviäminen ei ole ollut mielenkiintoinen vaihtoehto ikinä. Kyllä mä kaikkeni teen, että joukkue pärjää ja menestyy, Pesonen summaa.