Vierasjoukkue aloitti vahvasti ensimmäisessä erässä Oulun Raksilassa pelatussa Kärppien ja Tapparan kohtaamisessa torstai-iltana. Kirvesrintojen Kim Strömberg siirsi vieraat johtoon Kärppien Jan Snopekin karmaisevasta virheestä kun rapiat neljä minuuttia oli pelattu.

Snopek kuitenkin korjasi erheensä ja syötti kotiyleisön riemuksi Ivan Humlin avopaikkaan, eikä mies erehtynyt vaan tasoitti tilanteen yhteen yhteen. Ilkka Mikkola runnoi irtokiekon vielä erän lopussa sisään ja erätauolle siirryttiin Kärppien pienoisen eränhallinnan turvin.

Toisessa erässä tilanteet vaihtelivat päädystä päätyyn ja etenkin kotijoukkueen Mikkola ja Joonas Donskoi olivat hyvässä vireessä, mutta kumminkin Kärpät kokonaisuudessaan hieman kankea. Tappara sai erässä myllytettyä yhden kaksiminuuttisen ajan ylivoimaa Snopekin istuessa koukkaamisesta jäähyä, mutta joukkue ei päässyt kunnon maalipaikoille.

Kolmannessa erässä ei myöskään maaleja saatu aikaan, vaikka kumpikin joukkue kävi kertaalleen jäähypenkillä. Tappara pääsi myllyttämään vielä lopussa ylivoimalla maalivahdin poissa ollessa, mutta pisteet jäivät Dufvan harmiksi Ouluun.

Kärpät – Tappara 2-1 (2-1,0-0,0-0)

04:17 0-1 Kim Strömberg (Miikka Männikkö)
15:09 1-1 Ivan Huml (Jan Snopek, Juho Keränen)
18:25 2-1 Ilkka Mikkola (Jari Viuhkola, Juho Keränen)

Maalivahdit
Kärpät: Ville Hostikka 8+10+7=25
Tappara: Juha Metsola 11+7+6=24 (vaihto ulos 58.48, vaihto sisään 59.42)

Yleisöä 4938

//