Lukko palasi SM-liigassa voittojen tielle kukistettuaan HIFK:n Raumalla 3-1. Perjantain KalPa-ottelun tapaan HIFK kärsi tehottomuudesta, vaikka hallitsikin tapahtumia varsinkin päätöserässä. Mestaruutta puolustava HIFK:n on vajoamassa jopa play-off -viivan alapuolelle.

Ottelu alkoi HIFK:n kannalta hienosti, kun Micke Åsten teki stadilaisille uransa ensimmäisen liigamaalinsa jo toisella minuutilla. Toisen erän alussa HIFK:n Mikko Jokelalla pimeni täysin ja hänet ajettiin törkeyksistään suihkuun. Viiden minuutin jäähyn aikana Teemu Nurmi laukoi Lukon tasoihin.

Ottelun voittomaalin viimeisteli toisen erän puolivälin jälkeen Juhani Jasu Mark Bomersbackin syötöstä. Kolmatta erää HIFK hallitsi selvästi, mutta pysähtyi Lukon maalivahtiin Mika Noroseen. Bomersback osui viimeisellä minuutilla tyhjiin ja HIFK oli lyöty.

Lukon entinen NHL-maalivahti Mika Noronen sai kolme IS-tähteä. Kaksi tähteä sai voittomaalin tekijä Jasu ja yhden tähden HIFK:n puolustaja Toni Söderholm.

Lukko – HIFK 3-1 (0-1,2-0,1-0)

1.37 0-1 Micke Åsten
24.11 1-1 Teemu Nurmi (Jussi Pesonen, Harri Tikkanen) yv
33.00 2-1 Juhani Jasu (Mark Bomersback)
59.26 3-1 Mark Bomersback (Charles Bertrand) tm

Maalivahdit
Lukko: Mika Noronen 10+8+9=27
HIFK: Jan Lundell 8+10+5=23

Yleisöä 4173