NHL-liigan ”Suomalaisjoukkue” Carolina Hurricanes avasi kautensa perjantaina 1-5 -kotitappiolla Tampa Bay Lightningille. Carolina johti kamppailua 1-0, mutta isännät romahtivat pahasti viimeisen 35 minuutin aikana.

Tampa Bayn voittomaaliksi muodostunut 2-1 -osuma syntyi kahden miehen ylivoimalla NHL-debyytissään esiintyneen puolustaja Justin Faulkin ja Jussi Jokisen istuessa rangaistusaitiossa. Faulk oli saamassa jäähyn estämisestä ja tuomio hermostutti Jokisen, joka ampui rystyllä kiekon päin tuomaria.

Jokinen sai kakkosen epäurheilijamaisesta käytöksestä ja Tampa Bayn Vinceent Lecavalier rankaisi vain 19 sekuntia myöhemmin.

– Se oli minun syytäni. Minun pitää pitää suuni kiinni. Tuomareilla on oma tehtävänsä ja minulla oma, katuva Jokinen sanoi paikalliselle News & Observer -lehdelle.

Carolinan suomalaispuolustaja Joni Pitkänen pelasi yli 24 minuuttia ilman tehopisteitä. Tuomo Ruutu sai jääaikaa vajaat 15 minuuttia.